Арештовано нежитлові приміщення в центрі Харкова вартістю майже 144 млн гривень

15:22  |  31.03.2023
Арештовано нежитлові приміщення в центрі Харкова вартістю майже 144 млн гривень

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Суд задовольнив клопотання Київської окружної прокуратури Харкова про арешт нерухомості вартістю майже 144 млн грн. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Встановлено, що у власності акціонерного товариства перебували нежитлові приміщення по вулиці Сумській у Харкові.

На початку лютого 2022 року між вказаним АТ та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір, відповідно до умов якого вказана нерухомість була передана в іпотеку ТОВ.

Рішенням РНБО України від 12 січня 2023 року до зазначеного ТОВ на 5 років застосовані персональні санкції, зокрема тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

Однак у лютому 2023 року ТОВ продало нежитлові приміщення фізичній особі, про що було укладено відповідний договір купівлі-продажу.

Таким чином, всупереч вимогам законів України «Про санкції», «Про нотаріат», «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» відбулось протиправне відчуження зазначеної нерухомості фізичній особі, чим завдано шкоду державі в особливо великих розмірах.

У зв’язку з цим прокурор звернувся до суду з клопотанням про арешт вказаних нежитлових приміщень, яке постановою Київського районного суду м. Харкова задоволено. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: