Американському історику Тімоті Снайдеру вручили атрибути Почесного доктора ХНУ імені Каразіна

11:34  |  09.09.2023
Американському історику Тімоті Снайдеру вручили атрибути Почесного доктора ХНУ імені Каразіна

Фото: facebook.com/Karazin.University

У Києві відбулася зустріч адміністрації ХНУ імені В.Н. Каразіна з американським істориком, письменником Тімоті Снайдером та Міністром освіти й науки України Оксеном Лісовим. У межах зустрічі відбулося урочисте вручення диплома Почесного доктора університету (doctor honoris causa), мантії та скульптури «Per aspera ad astra!» Тімоті Снайдеру. Про це повідомили в пресслужбі університету.

«Каразінський університет зараз працює в незламному місті Харкові попри всі обставини. Ми стоїмо, тримаємося та впевнені в нашій перемозі. І ваші лекції — це те, що під час війни підтримує та надихає нас. Університет — це освіта та наука, просвітництво й культура, тому ми ставимо собі за мету не просто навчати професіоналів і фахівців, а виховувати особистостей. Ми дуже вдячні за те, що у нашого університету з‘явився Почесний доктор, який є прикладом для наших студентів і надихає українську молодь у такі важкі часи. Адже вони — майбутнє нашої країни», — сказала ректорка ХНУ імені Каразіна Тетяна Кагановська.

Тімоті Снайдер подякував за цю зустріч і пообіцяв наступного року завітати до Харкова та відвідати університет.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що Святослав Вакарчук і Тімоті Снайдер стали почесними докторами ХНУ імені Каразіна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: