Активистки ЛГБТ-движения в Харькове: «Имеем право на голос и пространство»

16:12  |  14.02.2018

Фото: www.facebook.com/spherewa

Срыв националистами лекции об ЛГБТ-движении вчера в «Книгарня Є» организаторы расценивают как наступлением на свободу самовыражения, свободу слова и просветительскую деятельность. Об этом говорится в сообщении на странице «Сфера» в Facebook.

«Ми, громадські активістки та активісти, люди, котрі були присутні на заході та слідкували за ним, — оцінюємо дії радикального угрупування як чергову спробу наступу на свободу слова і свободу самовираження – цього разу методами психологічного тиску та фізичного домінування у просторі; розглядаємо висловлювання нападників як мову ворожнечі і підбурювання до дискримінації, що є неприпустимим відповідно до чинного законодавства України; нагадуємо, що аналогічні дії було вчинено в різних містах Україні на заходах, присвячених темі прав людини і недискримінації (наприклад, зрив лекції “Культуртриґери. Дискримінація в культурі та кіно у Маріуполі або зрив презентації дитячої книжки “Майя та її мами” у Львові)», — заявляют в сообщении активисты.

Они призывают руководство Национальной полиции Украины внимательно отнестись к новым вызовам и обеспечить права граждан и гражданок на свободу слова, свободу самовыражения и свободу мирных собраний.

https://www.facebook.com/spherewa/posts/1937207906540742

Напомним, ранее MyKharkov.info сообщали, что вчера, 13 февраля, около 19:30 в «Книгарня Є», что на улице Сумской 3, представители националистической организации «Фрайкор» сорвали лекцию «Квір в Україні», которая была посвящена ЛГБТ-движению в Украине и мире.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: