Аграрії Харківщини зібрали 1,2 мільйона тонн врожаю

16:45  |  09.08.2024
Аграрії Харківщини зібрали 1,2 мільйона тонн врожаю

Фото: kharkivoda.gov.ua

По всіх категоріях господарств Харківської області посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2024 року складає більш як 1,3 мільйона гектар, що на 4,7% більше ніж торік. Про це повідомили в Харківській ОВА.

Наразі збір зернових та зернобобових культур проведено на площі 377,7 тисячі гектарів, що становить 57% до площі збирання. Найбільше намолотили та зібрали зерна нового врожаю сільгоспвиробники Лозівського району — майже 236 тисяч тонн зерна. Також аграрії Красноградщини намолотили 193,2 тисячі тонн нового врожаю.

«Аграрії Харківщини надалі працюють для забезпечення продовольчої та економічної безпеки нашого регіону. Цьогоріч сільськогосподарські підприємства збільшили площі посівів під зернові та зернобобові культури, а саме під озиму та яру пшеницю, кукурудзу та ячмінь, гороху, проса та інших», — повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Водночас від початку року на Харківщині сталися 26 пожеж на полях зернових та зернобобових культур, елеваторах, зерноприймальних пунктах та в інших місцях зберігання зерна. Внаслідок цього згоріло понад 150 гектарів пшениці, в тому числі на 97,5 гектара – внаслідок обстрілів з боку російських окупантів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: