Аграрії Харківщини завершують посівну кампанію 2022 року

12:00  |  08.06.2022
Аграрии Харьковщины продолжают посевную яровых и поздних зерновых, а также технических сельскохозяйственных культур

Фото: kharkivoda.gov.ua

Через бойові дії аграрії області мали можливість проводити польові роботи на 65% площ. Такі дані надали в Департаменті агропромислового розвитку Харківської ОВА.

«Цьогорічна посівна стала важким випробуванням для аграріїв Харківської області в основному через шкоду, яку завдали російські війська. Засмічення полів випадковими або спеціально залишеними ворогом мінами, снарядами, ракетами та іншими вибуховими пристроями – це одна з проблем, що заважає проведенню весняно-польових робіт», – відзначають у департаменті.

Підрахувати точно, скільки наразі площ не засіяно аграріями, доволі складно.

Незважаючи ні на що, аграрії Харківщини завершують посівну кампанію 2022 року. На контрольованій території Харківської області посівну проводять у 5 районах (крім Ізюмського, Куп’янського, практично на всій території яких проходять бойові дії, та частково окупованих територій Харківського й Чугуївського районів).

Щодо контрольованої території, то станом на 7 червня по всіх категоріях господарств ярими сільськогосподарськими культурами всього засіяно майже 499 тис. га або 64% до прогнозу (771 тис. га).

Довідка. Станом на 1 червня 2022 року у Харківській області для забезпечення проведення весняно-польових робіт в цьому році 701 сільгосптоваровиробник залучав кредити. Обсяг залучених кредитів по області становить 1182066,75 тис. грн. Мінімальна  процентна ставка складає 9,7 %, максимальна – 22%.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: