93-я ОМБр «Холодный яр» показала трофейный «летючий танк», который работает против оккупантов в боях на Изюмщине

12:57  |  17.05.2022
93-я ОМБр "Холодный яр" показала трофейный "летючий танк", который работает против оккупантов в боях на Изюмщине

Фото: facebook.com/93OMBr

Танк оккупантов Т-80 БВМ 2020 года выпуска, захваченный военнослужащими 93-й отдельной механизированной бригады «Холодный Яр», показывает себя в боях против оккупантов на Изюмском направлении. Историю захвата и использования вражеского танк рассказали в 93-й бригаде.

«До початку повномасштабної війни я був інструктором у навчальному центрі «Десна». По мобілізації потрапив до лав 93-ї. У «Десні» я їздив на танках Т64, Т72. Також там були і танки Т80, але старі моделі. А це новітня модель Т80 2020 року випуску. Вночі тепловізори на ньому гарно працюють», — рассказывает командир танка Александр.

«Видимість — до 5 кілометрів. На відстані до 3 кілометрів взагалі усе видно вночі — спостерігаємо іноді, як кабани бігають по полю. Танк, який ми забрали у окупантів, дуже хороший. Він вже став у нагоді під час важких боїв на Ізюмському напрямку», — отметил военный.

Российский танк заменил украинской армии Т64, подбитый оккупантом.

«Нашу попередню машину Т64 росіяни вразили у радіатор. На щастя, вона виїхала з позицій, екіпаж вдалося врятувати. Та зараз танк потребує ремонту. Тому пересіли на трофейну техніку. Зараз війна інша, не така, як у першу фазу — більш потужна, артилерійська. За нами постійно полюють росіяни, накривають артою 152 калібру, градами, мінометами», — рассказал комнадир.

По его словам, оккупанты постоянно наблюдают за позициями ВСУ из «Орланов», после чего бьют по украинской армии из артиллерии.

«Нам доводилося постійно змінювали позиції та фактично жити у танку. У нас просто не було іншого вибору, щоб вижити. Під час запеклих боїв жили так півтора тижня. З танку не вилазили ні в день, ні в ночі», — говорит Алекснадр.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: