70 дітей Куп’янської громади відвідали Дитячий мультифункціональний центр «Спільно» в Харкові

21:02  |  05.06.2023
70 дітей Куп’янської громади відвідали Дитячий мультифункціональний центр «Спільно» в Харкові

Фото: kharkivoda.gov.ua

Діти з Куп’янської громади стали одними з перших відвідувачів Дитячого мультифункціонального центру «Спільно» від ЮНІСЕФ, відкриття якого відбулося 4 червня за участі першої леді Олени Зеленської та начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Цей заклад діє на базі Харківського регіонального центру психологічної допомоги дітям, а розташований у приміщенні обласного Палацу дитячої та юнацької творчості.

«Сьогодні привезли до центру 70 дітей з Куп’янської громади, аби вони отримали емоційне перезавантаження. З ними також приїхали й батьки. Дітям вкрай необхідна психологічна підтримка, адже в умовах війни вони стають ще більш уразливими. Надалі плануємо також проводити подібні виїзди для дітей», – сказав Олег Синєгубов.

У Куп’янській громаді наразі перебуває 529 дітей.

«На прикладі таких локацій хочемо дати змогу дітям відпочити від війни. Куп’янська громада зазнала значних руйнувань від російських обстрілів. Діти на власні очі бачать наслідки ворожої агресії, а нам потрібно забезпечити їхнє щасливе майбутнє», – додав начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін.

Як зазначила директорка КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» Тетяна Підберезкіна, пізніше заклад буде публікувати графік майстер-класів та проводити з дітьми різні інтерактиви.

«На локаціях працюють як психологи, так і соцпрацівники. Також є мультимедійний клас, у якому ми зможемо зайнятися озвучуванням мультиплікаційних фільмів і працювати зі студією телебачення. Є навіть кімната для наймолодших, де їх можна перевдягнути чи погодувати», – прокоментувала Тетяна Підберезкіна.

У Дитячому мультифункціональному центрі є коворкінг для батьків, де вони можуть чекати своїх дітей з занять.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: