7 років тюрми отримала ще одна колаборантка, яка забезпечувала комунальні потреби окупантів на Харківщині

15:32  |  09.02.2024
7 років тюрми отримала ще одна колаборантка, яка забезпечувала комунальні потреби окупантів на Харківщині

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України реальний термін ув’язнення отримала ще одна колаборантка, яка під час тимчасової окупації російськими військами Куп’янського району Харківської області співпрацювала з російськими загарбниками. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Влітку 2022 року фігурантка добровільно підписала так званий трудовий договір з окупаційною адміністрацією та обійняла посаду «и.о. заместителя начальника территориального управления – начальника отдела ЖКХ Двуречанского теруправлення Временной гражданской администрации Купянского района Харьковськой области».

Обіймаючи цю псевдопосаду з липня до вересня 2022 року, зловмисниця виконувала вказівки керівництва ворожої адміністрації щодо організації роботи місцевих комунальних підприємств в окупованій Дворічанській громаді, надсилала цим підприємствам обов’язкові до виконання приписи місцевого гауляйтера, здійснювала підготовку комунальної сфери до опалювального сезону 2022/2023 року.

Після деокупації району поплічниця ворога сподівалася уникнути правосуддя та навіть переїхала зі звільненої Дворічної до Харкова. Втім, у березні 2023 року співробітники СБУ встановили її місцеперебування та затримали.

За даним слідства, зловмисницею є 52-річна мешканка смт Дворічна, яка до повномасштабного вторгнення рф в Україну працювала в органах місцевого самоврядування Куп’янського району.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантку винною за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив їй покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

До того ж суд позбавив її права протягом ще 13 років обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: