5 років за ґратами: у Харкові прокурори довели вину чоловіка, який надавав допомогу ворогу

16:53  |  05.06.2023
5 років за ґратами: у Харкові прокурори довели вину чоловіка, який надавав допомогу ворогу

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 30-річного чоловіка в колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатися фінансово-господарською діяльністю строком на 10 років з конфіскацією всього особисто йому належного майна. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори довели, що під час окупації села Руська Лозова Харківського району начальник цеху місцевого підприємства вирішив надати допомогу окупантам. Він попросив свого колегу привести у належний стан транспортні засоби, що належать компанії, аби передати їх загарбникам.

При цьому чоловік вірогідно знав, що власники та керівництво підприємства виїхали з населеного пункту і не контролюють обстановку щодо матеріальних ресурсів.

Надалі колаборант добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора транспортні засоби, призначені для вантажних та пасажирських перевезень.

Після деокупації населеного пункту, у ході стабілізаційних заходів, колаборанта викрили правоохоронці.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Обвинувальний вирок виніс Київський районний суд Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: