45 000 гривень «в кишеню» за оренду гаражного бокса: затримано посадовця комунального підприємства міськради на Харківщині

13:40  |  06.03.2024
45 000 гривень «в кишеню» за оренду гаражного бокса: затримано посадовця комунального підприємства міськради на Харківщині

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру посадовцю за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, начальник одного з комунальних підприємств Люботинської міської ради вимагав від підприємця гроші. «Питання» стосувалось надання в оренду нежитлового приміщення, що перебуває на балансі Люботинської територіальної громади.

У листопаді 2023 року під час особистої зустрічі з підприємцем посадовець повідомив, що у місті є вільні гаражні бокси та для надання їх у користування потрібно укласти договір оренди, відповідно до якого передбачено щомісячну оплату на розрахунковий рахунок комунального підприємства.

Проте це були не всі умови, які поставив ділок: він також вимагав від підприємця сплачувати і йому кожного місяця 15 тис. грн за «послугу», інакше приміщення той не отримає. Чоловік погодився на такі «умови» та підписав договір оренди.

У лютому 2024 року службовець отримав від підприємця «неофіційні» 30 тисяч гривень — за перший та останній місяці оренди.

5 березня року під час отримання щомісячного «траншу» у сумі 15 тис. гривень правоохоронці затримали ділка в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: