4000 доларів США за «безперешкодне вирішення питання»: у Харкові затримано посадовця виконавчої служби

14:26  |  10.10.2023
4000 доларів США за «безперешкодне вирішення питання»: у Харкові затримано посадовця виконавчої служби

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру посадовцю за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у провадженні одного з відділів ДВС у Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебувало виконавче провадження про стягнення з жінки боргу у сумі майже 165 000 доларів США та понад 45 000 гривень.

Надалі було зупинено вчинення виконавчих дій з примусового виконання по вказаному виконавчому провадженню у зв’язку з відкриттям провадження у справі про неплатоспроможність жінки.

Згодом судом було завершено процедуру реалізації майна та закрито провадження у справі про неплатоспроможність жінки.

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом України з процедур банкрутства строк, або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Виконуючи вимогу закону, жінка звернулась до відділу виконавчої служби у Харкові з метою закриття вказаного виконавчого провадження та виключення її з реєстру боржників.

Проте начальник цього відділу виконавчої служби висунув боржниці вимогу. Він вимагав від жінки 4000 доларів США, що становить 154 000 гривень, за безперешкодне закриття виконавчого провадження, на що вона погодилась. Чоловік висловив вимогу про передачу грошей в доларах, а потім додав, що не проти отримати гроші й в українській гривні.

Не нехтував службовець і місцем передачі грошей: він «запросив» жінку передати гроші до приміщення виконавчої служби. Правоохоронці затримали чоловіка на гарячому під час отримання 154 000 гривень.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: