340 тисяч нових LED-ламп можуть отримати освітні та медичні заклади Харківщини

13:19  |  11.08.2023
340 тисяч нових LED-ламп можуть отримати освітні та медичні заклади Харківщини

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області триває реалізація другої хвилі обміну ламп розжарювання – тепер для юридичних осіб. Як повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, наразі вже видано майже 48 тисяч енергоощадних ламп.

«Урядовою програмою енергоощадження скористалися Люботинська та Красноградська лікарні, один з обласних туберкульозних санаторіїв та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна. Маємо в резерві ще близько 340 тисяч нових LED-ламп. Разом зменшуємо навантаження на енергосистему України», – зазначила Віта Ковальська.

Нагадаємо, програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні розширили на початку червня. Так, на заміну старих ламп розжарювання LED-лампи можуть отримати дитячі садки, школи, профтехучилища, заклади вищої освіти, спортивні й музичні школи й будь-які інші заклади освіти. Також обміняти лампи можуть поліклініки й лікарні, стоматологічні клініки, лабораторії та інші медичні установи.

Заявку на участь в програмі потрібно подавати в Дії, а сам обмін здійснюється за допомогою «Укрпошти». Детальніше про послугу читайте за посиланням.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: