181 окружная комиссия второй раз за месяц просит ЦИК заменить председателя

12:45  |  12.07.2019
Выборы в Харьковской области прошли без системных нарушений

Фото: УНИАН

8 июля члены 181 окружной избирательной комиссии вдруг решили попросить Центральную избирательную комиссию заменить голову Татьяну Гаеву. Последняя, ​​в свою очередь, написала заявление в полицию о «рейдерском захвате участка». Об этом сообщили представители ГС «Опора».

На следующий день, 9 июля председатель ОИК вызвала полицию, заявив, что происходит «рейдерский захват комиссии». Она дала объяснения полицейским и написала заявление. Члены ОИК, в свою очередь, написали заявление в полицию на Татьяну Гаеву, заявляя, что она «забрала ноутбук, который необходим для нормального функционирования ОИК и не возвращает».

10 июля Гаева подала заявление в Службу безопасности Украины на секретаря комиссии Сергея Шатохина.

«Подала через те, що не допускають до системи «Вибори» Михайла  Колонтаєвського, нашого системного адміністратора. Завтра прийде СБУ і Служба спецзв’язку, а він (Шатохін, прим. ОПОРИ) недопускає Михайла, каже, що той звільнений», — прокомментировала председатель ОИК 181 Гаева.

«8 липня на засіданні комісія прийняла вмотивоване рішення про розторгнення договорів зі всіма залученими працівниками, в тому числі і з системним адміністратором. Одною з причин розторгнення договору була відсутність акту виконаних робіт і ксерокопій паспорту і ідентифікаційного коду, а також цей договір заключений без дотримання нормативних актів, які передбачені на цих виборах. Також ця людина не виконала всі вимоги кріптозахисту системи «Вибори», не підписала жоден з документів, які передбачені інструкцією з користування системою, не завела жодного з журналів, не прошла її і не підписала у голови комісії . Чого він 9 липня робочий день пропустив, хоча він вважав, що працює? Вчора також були подання, також була робота щоб заходити в систему «Вибори». Ми так розуміємо, що він перечекав, порадився з кимось і прийшов 10 липня, щоб ввійти в систему, роздрукувати ці журнали і «заднім числом» їх підписати. Враховуючи, що станом на сьогодні у нього нема правових підстав знаходитись в приміщенні ОВК, ми йому не рекомендували підходити до системи «Вибори», — прокомментировал секретарь 181 ОИК Сергей Шатохин.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: