15 років увʼязнення отримав експоліцейський з Ізюма, який зрадив присязі та перейшов на бік рф

15:57  |  05.02.2024
15 років увʼязнення отримав експоліцейський з Ізюма, який зрадив присязі та перейшов на бік рф

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним колишнього поліцейського за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори довели, що під час окупації міста Ізюм фігурант перейшов на бік ворога. На той момент він обіймав посаду дільничного офіцера поліції сектору превенції Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

Зрадник добровільно обійняв посаду «дільничного інспектора поліції» в незаконно створеному окупаційному органі «Ізюмське районне управління поліції Харківської області».

Псевдоправоохоронець здійснював чергування в складі слідчо-оперативних груп, вів матеріали журналів єдиного обліку, забезпечував громадський порядок для окупаційної влади.

Крім того, зрадник агітував своїх колег присягнути на вірність державі-агресору та працювати в псевдоправоохоронному органі.

Згодом він став «старшим участковым уполномоченного полиции отделения участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм)» у так званому «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Після звільнення міста Ізюм зрадник переховувався від правосуддя. У жовтні минулого року він наступив на російську протипіхотну міну та отримав травматичну ампутацію стопи. Після лікування правоохоронці затримали чоловіка.

У судовому засіданні зрадник свою вину не визнав. Вирок винесла колегія суддів Дзержинського районного суду Харкова. Триває строк на апеляційне оскарження.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: