15 років тюрми отримав зрадник, який шпигував за позиціями реактивної артилерії ЗСУ на Харківщині

16:07  |  12.05.2023
15 років тюрми отримав зрадник, який шпигував за позиціями реактивної артилерії ЗСУ на Харківщині

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Служба безпеки зібрала неспростовні докази вини ще одного російського агента, який передавав окупантам локації Сил оборони у Харківській області. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Насамперед зловмисник «зливав» ворогу інформацію про розташування бойових позицій українських реактивних систем залпового вогню «Град». Отримані координати загарбники використовували для підготовки прицільних ракетно-артилерійських ударів.

Співробітники СБУ затримали зловмисника в ході контррозвідувальних заходів у Харкові наприкінці березня минулого року. За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 15 років ув’язнення.

За даними слідства, злочинцем є мешканець Луганщини, який на початку повномасштабного вторгнення ініціативно вийшов на двох російських військових із позивними «Яша» та «Урал».

Під час дистанційного «спілкування» він запропонував окупантам свою допомогу у війні проти України.

Для збору розвідданих зрадник «в темну» використовував своїх знайомих. Крім того, він залучив свою дружину для обробки медіафайлів з координатами українських об’єктів. Всю отриману інформацію зловмисник надсилав окупантам через месенджер Телеграм у вигляді відміток на Гугл-карті.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: