14 років за ґратами проведе колаборант, який під час захоплення Балаклії очолив псевдополіцію, а згодом й окупаційну адміністрацію (відео)

16:09  |  11.03.2024
14 років за ґратами проведе колаборант, який під час захоплення Балаклії очолив псевдополіцію, а згодом й окупаційну адміністрацію

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 50-річного чоловіка у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 14 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України строком на 11 років з конфіскацією всього майна. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори довели, що під час окупації міста Балаклія колишній правоохоронець добровільно співпрацював з росіянами.

На початку червня 2022 року чоловік обійняв посаду «исполняющего обязанности начальника Балаклейского отдела полиции Изюмского района Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

До повноважень «очільника» псевдоправоохоронного органу входили прийом на роботу нових співробітників, затвердження внутрішніх документів, організація службової діяльності та матеріально-технічного забезпечення підлеглих. Крім того, колаборант брав участь у нарадах, які проводили представники окупаційних органів влади.

Він також пропонував своїм колишнім колегам працевлаштуватись до «полиции», аргументуючи високою заробітною платою у російських рублях та комфортними умовами праці.

Надалі окупанти перепризначили чоловіка на посаду «и.о. начальника Балаклейского территориального управления Изюмской ВГА Харьковской области».

Після того, як ЗСУ розпочали контрнаступ на Харківщині, колаборант намагався втекти до «лнр», проте у місті Куп’янськ його затримали співробітники ДБР.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину визнав частково, характеризував свої дії як «крайня необхідність». Вирок виніс Київський районний суд Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: