13 спеціалізованих авто спрямували в деокуповані райони Харківщини (відео)

14:44  |  08.03.2024
13 спеціалізованих авто спрямували в деокуповані райони Харківщини

Фото: kharkivoda.gov.ua

Гуманітарну допомогу Харківщина отримала від Федерального агентства з технічної допомоги Німеччини та МЗС Німеччини.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що всього надійшло 13 спецавто на суму майже 2 млн євро, які передали на комунальні підприємства Куп’янського, Ізюмського та Чугуївського районів.

«Дякуємо за допомогу нашим міжнародним партнерам, зокрема Уряду Німеччини. Ми співпрацюємо з Федеральним агентством з технічної допомоги Німеччини понад 2 роки. За цей час вони надали нам потужну підтримку у вигляді генераторів та спеціалізованої техніки. Продовжуємо співпрацювати в цьому напрямку, аби підтримувати життєзабезпечення наших населених пунктів, що постраждали від російської агресії», – сказав Олег Синєгубов.

Як додав директор Департаменту цивільного захисту Іван Сокол, серед спецавітовок є дві вантажівки для перевезення гуманітарної допомоги, два авто для доставки води в разі, якщо буде відсутнє водопостачання. Ці машини обладнані пристроєм для обігріву, щоб вода не замерзала взимку.

Також є три самоскиди, які можуть перевозити від 30 до 50 тонн, та один самоскид – до 20 тонн. До того ж передали п’ять вантажопасажирських авто.

«Рішення про виділення коштів ухвалили під час робочої зустрічі, яка відбулася наприкінці лютого в німецькому місті Ульм. Агентство відзначило, що Харківський регіон – один з найбільш постраждалих від бойових дій, тому дуже важлива наша спільна робота. Окрім того, 3 авто, які передали, обладнані інструментами для будівельних бригад», – розповів Іван Сокол.

Незабаром на Харківщину мають надійти обігрівачі, тепловентилятори, генератори на загальну суму 500 тисяч євро.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: