12 років за ґратами проведе російський льотчик, який бомбардував Харківську телевежу (відео)

11:21  |  03.03.2023
12 років за ґратами проведе російський льотчик, який бомбардував Харківську телевежу

Служба безпеки зібрала неспростовні докази вини ще одного російського військового, який брав участь в обстрілах українських міст. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Зловмисником є заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу зс рф.

6 березня минулого року він на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України й здійснив бомбардування радіотелевізійної станції у Харкові.

Встановлено, що для проведення повітряної атаки ворог застосував вісім авіаційних бомб ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті.

Самого льотчика українські захисники збили одразу після того, як він скинув бомби. Після катапультування та приземлення його було затримано.

На підставі доказів, зібраних слідчими СБУ, суд визнав його винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Фігуранту призначено покарання у вигляді 12 років ув’язнення. Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: