Як відкрити ветеринарну клініку?

17:09  |  16.11.2016
Мадагаскар, ветеринарная клиника
PR

У сучасному світі люди дуже тісно контактують з тваринами. Майже кожна сім’я має домашню тваринку, тому попит на ветеринарні послуги та товари великий. Також слід пам’ятати про сільське господарство: важко уявити тваринництво без планового медичного огляду. Тому багато людей хочуть зробити свій ветеринарний бізнес. Ця стаття дасть відповідь на запитання: як відкрити власну клініку для тварин?

Вибір місця

Правильно обране місце зробить бізнес ефективним. По-перше, необхідно вивчити розташування всіх конкурентів, проаналізувати їх віддачу від справи. Відкривати клініку слід в тому місці, де нема високої конкуренції. По-друге, треба визначити специфіку різних районів. Так, наприклад, можна розділити їх за рівнем платоспроможності мешканців. По-третє, рівень клініки (бюджет, спеціалізація, репутація лікарів, якість сервісу) повинен відповідати рівню місцевої інфраструктури.

Треба зауважити, що у данній справі є дуже важливі тонкощі. Приблизно 70 відсотків клієнтів ветеринарних клінік мешкають у найближчих кварталах (у радіусі до 2,5 км). Для того щоб розрахувати приблизну кількість домашніх тваринок, неохідно визначити кількість мешканців. У великих містіх на кожну людину приходиться приблизно 0.25 тварин. Таким чином, якщо в районі мешкає чотириста чоловік, то тварин десь 100.
Також слід пам’ятати, що поміщення має відповідати всім санітарним вимогам та стандартам з ГОСТів.

Персонал

Лікарі — найважливіші працівники ветеринарної клініки. Якщо спеціалісти не мають достатнього досвіду та кваліфікації, то функціонування медичного закладу не має сенсу. Треба зауважити, що репутація лікаря також безпосередньо впливає на репутацію клініки, тому наймати професіоналів з поганою “історією” не варто.

Кількість лікарів залежить від спеціалізації, графіку та навантаження закладу. На одного лікаря відводиться 2-2,3 тисячі паціентів. Заробітна плата може бути погодинною або відрядною, це залежить від обраного графіку. Найбільш кваліфіковані працівники повинні працювати на вихідних та ввечері (якщо є можливість), оскільки в цей час пік відвідувань.

Інші робітники: адміністратор, прибиральниця, асисент лікаря. Деякі непрофільні посади (бухгалтер, маркетолог) краще всього замінити послугами аутсорсінгових компаній.

Обслуговуючий персонал та асистенти можуть бути безпрофесійного досвіду. Проте необхідно слідити за тим, щоб ці працівники не псували враження клієнтів від клініки.

Обладнання та препарати

Все обладнання повинно відповідати стандартам, препарати повинні бути сертифікованими, майже всі сучасні клініки мають тест набори. Ветеринарні тест системи та набори на ukrvet дуже доступні та якісні, тому лабораторія може бути багатофункціональною.

Читайте також, ветеринарні клініки Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: