Як працювати вдома й отримувати стабільний дохід

9:25  |  23.05.2023
Новости компаний

Робота Super Gra у домашніх умовах може бути набагато зручнішою, ніж раніше. Але оскільки норми роботи продовжують змінюватися, варто вивчити, що робить цю схему такою привабливою. Або чому деякі люди віддають перевагу традиційній офісній обстановці. Зрештою, переваги та недоліки віддаленої роботи залежать від вас, вашого роботодавця і вашої роботи.

Копірайтер: у чому полягає робота?

Як незалежний письменник, ви пишете і редагуєте онлайн- і офлайн-публікації. Це може бути написання текстів для сайтів казино, блогів, журналів або реклами. Існує так багато різних галузей, тому ви можете спеціалізуватися в одній царині або розширитися й охопити безліч різних тем.

Що вам потрібно?

Це те, де диплом не має значення, оскільки вам не потрібна спеціальна підготовка. Тим не менш, вам потрібне гарне знання рідної та англійської мови, і ваша граматика має бути на висоті. Вам знадобиться ПК/ноутбук і доступ до Інтернету.

Ідеально підходить для: Людей, які люблять і вміють писати.

Потенціал заробітку: при написанні статей фрілансером вам, як правило, платять за кожну написану вами статтю, і вона також може залежати від кількості слів, які ви написали. Ви можете отримати від 10 до 20 євро за менші комісійні або навіть сотні за довші та детальніші статті, коли у вас з’явиться репутація і досвід.

Віртуальний помічник

Працюючи вдома з віртуальним помічником, ви підтримуєте адміністратора чужого бізнесу/завдань — і все це віддалено.

Однак це може бути набагато більше. Ви можете організовувати людей, їхні щоденники, фінанси, канали соціальних мереж, вводити дані або виступати як коректор — і це навіть не стосується поверхні!

Що вам потрібно?

Ви самі маєте бути мега організованими.Більшість віртуальних помічників можуть ніколи не зустрітися зі своїми клієнтами віч-на-віч, тому ви повинні володіти чудовими комунікативними навичками, а також надшвидкісним широкосмуговим доступом. Вам також необхідно розбиратися в комп’ютерах і розбиратися в інструментах для обміну файлами, таких як Dropbox і Google Drive.

Ідеально підходить для: Винахідливих, самостійних стартерів.

Потенційний заробіток: заробітна плата на повну ставку може становити від 25 до 30 000 фунтів стерлінгів на рік. Деякі VA беруть близько 25 фунтів стерлінгів на годину, залежно від навичок і послуг, які ви пропонуєте.

Основні поради: постарайтеся відточити свої навички та спеціалізуватися в одній галузі (наприклад, маркетинг інформаційних бюлетенів, SEO-дослідження, транскрипція), що може призвести до високої оплати, оскільки людей із такими ж навичками менше.

Транскрибування аудіо

Як розшифровувач, ви будете слухати аудіо або дивитися відео і друкувати те, що було сказано.

Це може бути для будь-якого кола тем, і ви можете розшифровувати нотатки, відео з субтитрами (як слова, що вимовляються, так і звукові ефекти, що описують їх) або відео з субтитрами для YouTube або навіть для фільму чи маркетингового відео бренду.

Що вам потрібно?

Вам просто потрібен ноутбук/робочий стіл і підключення до Інтернету. Вам також знадобляться відмінні знання англійської мови та граматики. Також може бути гарною ідеєю мати пару навушників, щоб ви не відволікалися, слухаючи те, що вам потрібно розшифрувати.

Якщо ви можете писати іноземною мовою, ви отримаєте більш високооплачувані можливості.

Ідеально підходить для: тих, хто швидко і точно друкує.

Потенціал заробітку: зазвичай вам платять за аудіо, яке ви слухаєте, або за хвилину відео, яке ви транскрибуєте. (Майте на увазі, що прослуховування однієї години аудіо може зайняти у вас дві або три години, щоб надрукувати текст). У середньому переклад субтитрів для відео приноситиме вам близько 700 євро на місяць.

Основні поради: створіть обліковий запис PayPal, якщо ви ще цього не зробили, тому що вам, найімовірніше, платитимуть таким чином.

Графічний дизайнер

Як графічний дизайнер, ви розроблятимете і створюватимете всілякі зображення, графіку і типографіку для своїх клієнтів.

Вони можуть шукати нові логотипи для своєї компанії, брошури, дизайн упаковки, дизайн веб-сайту, плакати або банери, інформаційні бюлетені, повідомлення в соціальних мережах і навіть GIF-файли.

Що вам потрібно?

Ви будете слідувати брифам своїх клієнтів, тому вам потрібно вміти відстежувати терміни і бути самостійним стартером. Крім творчих здібностей, вам знадобиться пристрасть до дизайну.

Базове налаштування комп’ютера не працюватиме, тому вам потрібно буде інвестувати в програмне забезпечення, як-от Photoshop (або подібне), щоб ви могли створювати свої проєкти в цифровому вигляді.

Ідеально підходить для: художників, які не можуть перестати малювати.

Потенційний дохід: ви можете побачити дохід близько 30 000 фунтів стерлінгів на рік. Однак це залежатиме від вашого власного досвіду та вашої клієнтської бази.

Основні поради: не припиняйте малювати і робити начерки. Коли ви починаєте, використовуйте все, що ви закінчите, для створення свого портфоліо, щоб у вас були приклади ваших дизайнерських навичок.

Учитель англійської мови

Як викладач англійської як другої мови (ESL), ви підтримуєте людей (як дорослих, так і дітей) з усього світу, які хочуть поліпшити свої мовні навички, навчаючи англійської мови онлайн.

Що вам потрібно?

Вам потрібно буде вільно говорити англійською, і деякі люди захочуть, щоб ви здобули вищу освіту. Вам знадобиться гарне підключення до Інтернету, а також обліковий запис Skype, щоб ви могли спілкуватися у відеочаті зі своїми учнями.

Для тих, для кого англійська мова не є рідною, потрібні люди, які допоможуть попрактикуватися в розмовних навичках, тож було б непогано мати плани для кожного з «уроків» і спосіб тестування та запису результатів для надання відгуків. Також не завжди потрібно бути кваліфікованим учителем.

Проходження опитувань

Як учасник опитування, ви заробляєте гроші, висловлюючи свою думку з різних тем. В одному опитуванні ви могли б поділитися своїми думками про брендинг і дизайн нової пікантної закуски, яку планує випустити на ринок великий бренд, а в іншому ви могли б поділитися своєю думкою щодо банківських послуг.

Ваші відгуки допоможуть визначити, як підприємства, уряди та громадські групи розробляють продукти та політики.

Що вам потрібно?

Ви маєте бути готові поділитися своєю чесною думкою про продукти, а також не говорити про інформацію, яку ви бачили (адже більша її частина є конфіденційною, оскільки продукти все ще перебувають у розробці).

Доступ до інтернету обов’язковий. Більшість опитувань дають змогу вам пройти їх, маючи доступ до пристойного смартфона, але деякі вимагають, щоб ви заповнювали їх через настільний комп’ютер.

Ідеально підходить для: Людей, які раді поділитися своїми думками та думками.

Потенційний заробіток: вам платять за завершене опитування, і ви можете побачити дохід від 200 фунтів стерлінгів на місяць.

Основні поради: зареєструйтеся на кількох сайтах опитувань, щоб отримати доступ до безлічі різних опитувань.

Технічна підтримка

Робота з технічної підтримки на дому — це коли ви пропонуєте допомогу з програмним або апаратним забезпеченням продуктів. Ви можете надавати технічну підтримку підприємствам або допомагати споживачам з продуктом.

Ви ставитимете запитання, щоб визначати проблеми, і використовуватимете свої знання для розв’язання проблеми. Це може бути телефоном, електронною поштою або в чаті.

Що вам потрібно?

Вам потрібно буде мати сильні комунікативні навички та вміти говорити технічним жаргоном простими словами.

Вам буде потрібне гарне знання програмного та апаратного забезпечення продуктів, які ви підтримуєте (однак, як правило, проводиться навчання).

Ідеально підходить для: людей, які розуміються на технологіях і швидко навчаються.

Потенційний заробіток: ви можете заробляти від 9 до 15 євро на годину, але можете брати більше, якщо маєте знання у спеціальній галузі.

Основні поради. Завжди будьте в курсі останніх тенденцій у галузі програмного забезпечення та ІТ, щоб підтримувати свої навички та знання на високому рівні.

Онлайн-обслуговування клієнтів

Маючи роботу з обслуговування клієнтів на дому, ви даєте поради та рекомендації від імені провідних брендів. Зазвичай ви відповідаєте на вхідні дзвінки в міру їхнього надходження і записуєте нотатки про телефонний дзвінок. Вам також може знадобитися забезпечити обслуговування клієнтів через чат або електронну пошту.

Що вам потрібно?

Переконайтеся, що у вас є доступ до тихого місця для роботи (без перешкод), оскільки ви будете голосом компанії. Вам знадобиться письмовий стіл і стілець, а також ПК з Windows, дротовий телефон, гарнітура і телефон із широкосмуговим доступом. Майте на увазі, що вас можуть попросити підключити широкосмуговий доступ, оскільки з’єднанням Wi-Fi не завжди можна довіряти.

Кандидату також потрібен певний рівень гнучкості, оскільки можуть попросити працювати у вихідні.

Ідеально підходить для: людей, які можуть працювати позмінно, мають чудові комунікативні навички та певні знання в галузі інформаційних технологій, адже ви будете багато користуватися телефоном і комп’ютером.

Потенціал заробітку: вам платитимуть за кожну годину роботи, включно з часом, витраченим на очікування дзвінків і оновлення систем, а також часом на спілкування з клієнтами. Деякі компанії візьмуть вас як співробітника, але деякі попросять, щоб ви працювали не за наймом. Ви виявите, що погодинна оплата становить близько 9 фунтів стерлінгів на годину (або 10,55 фунтів стерлінгів на годину в Лондоні).

Основні поради. Перш ніж приступити до роботи, ви пройдете навчання, але не забувайте регулярно переглядати свої навчальні нотатки, щоб мати можливість відповідати на запитання клієнтів.

Блогер

Блогери діляться своєю думкою з різних питань на своїх сайтах; деякі з них дуже особисті, але інші можуть бути більш реальними.

Крім написання і редагування контенту для блогу, блогер буде керувати каналами соціальних мереж, розвитком бізнесу, графічним дизайном і SEO, і це лише деякі з них.

Що потрібно?

Після того, як ви визначилися зі своєю нішею і назвою блогу, вам потрібно створити блог, створити канали в соціальних мережах (і розвивати їх) і почати писати. Вам також знадобиться трохи терпіння, оскільки віддача не буде негайною, тому вам потрібно зберегти імпульс і наростити читацьку аудиторію.

Ідеально підходить для: любителів ділитися інформацією та людей, яким цікавий технічний бік роботи веб-сайту (справа не тільки в написанні).

Потенціал заробітку: ви можете заробляти гроші за допомогою спонсорованих кампаній на своєму сайті, а також у соціальних мережах, за допомогою партнерського маркетингу та медійної реклами. Залежно від того, скільки роботи ви готові виконувати, заробіток не обмежений, і багато блогерів, які працюють повний робочий день, зараз заробляють близько 100 000 фунтів стерлінгів на рік. Деякі блогери також стали опублікованими авторами, телеведучими і навіть великими знаменитостями!

Скільки ви повинні отримувати як фрілансер?

Може бути важко визначити, які ставки фрілансу ви повинні стягувати зі своїх клієнтів, водночас маючи можливість отримувати хорошу або вищу за середню зарплату для покриття своїх власних потреб.

Обов’язково проведіть деяке дослідження, не применшуйте свої навички і талант, і вам потрібно враховувати додаткові речі. Якщо компанія платить вам, вони подбають про багато додаткових речей у межах вашої звичайної зарплати. Робота не за наймом означає, що вам потрібно враховувати це в собі.

Коли ви ведете бізнес із дому, потрібно враховувати безліч речей. Але так, у більшості випадків законно вести бізнес зі свого кухонного столу, сараю або гаража.

Можливо, вам буде потрібно отримати дозвіл від вашого іпотечного кредитора/орендодавця і навіть від ради, залежно від того, яким бізнесом ви плануєте займатися.

Які переваги роботи з дому?

Робота вдома виглядає по-різному для всіх залежно від галузі, роботи та умов, але ось п’ять потенційних переваг, які варто враховувати:

1. Менше часу на дорогу

Відмова від щоденних поїздок на роботу не тільки вивільняє час у вашому повсякденному житті, а й економить гроші на бензині та дорожніх зборах. Крім того, набагато менше стресу виникає, коли найдовша поїздка на день пов’язана з переміщенням з однієї кімнати в іншу. Попрощайтеся із заторами і привітайте затори з 9 до 5.

2. Додатковий комфорт

Можливо, повсякденна піжама не для вас. Але працювати з дому також може бути зручніше, ніж в офісі, з низки причин. Подумайте: більше еластичних поясів і можливість повністю налаштувати робочий простір.

3. Додаткова гнучкість

Гнучкість, пов’язана з роботою з дому, може бути однією з найпривабливіших переваг. Деякі робочі місця пропонують співробітникам свободу коригувати свій розклад у міру необхідності, пропонуючи їм більше контролю над тим, як вони проводять свій час. Це особливо корисно для співробітників, у яких є маленькі діти або інші члени сім’ї, про яких потрібно піклуватися.

4. Підвищення продуктивності

9-місячне дослідження, проведене Стенфордською вищою школою бізнесу, показало, що робота вдома підвищує продуктивність на 13%. З 16 000 працівників, які брали участь у дослідженні, 9% респондентів пояснили це підвищенням продуктивності меншою кількістю перерв і лікарняних, а 4% пояснили це більш спокійною робочою обстановкою.

Які потенційні недоліки роботи з дому?

Переваги роботи з дому очевидні, але є й потенційні недоліки, які можуть бути не настільки очевидними.

1. Вигорання

Робота вдома може ускладнити встановлення меж між робочим часом і особистим часом, що зрештою призводить до вигорання.

Згідно з опитуванням Aflac 2022 року, 59% американських робітників вигоріли. Цей відсоток трохи вищий, ніж результати опитування під час пандемії. Опитування також показало, що віддалені та гібридні працівники повідомляють про більший вплив на психічне здоров’я, ніж співробітники на місцях.

Спосіб усунення: встановлення чітких меж щодо часу допоможе знизити ризик емоційного вигорання. Зробіть перерву на обід, відпишіться у відповідний час і постарайтеся максимально піти з робочого місця наприкінці дня.

2. Ізоляція

Тихий час далеко від колег може бути корисним для продуктивності, але також може ізолювати. Пам’ятайте, що робота з дому часто відбувається за рахунок особистого спілкування з колегами. Віддалена робота може вимагати більше зусиль для побудови та підтримки стосунків.

Усунення: Планування регулярних зустрічей із товаришами по команді може допомогти відновити відчуття нормальної роботи в середовищі, де ви працюєте з дому. Деякі компанії навіть пропонують щомісячні особисті зустрічі, щоб сприяти командній роботі та стимулювати співпрацю між іншими членами команди, які в іншому разі були б віртуальними.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: