Театр «Киев Модерн-балет» Раду Поклитару. Спектакль «Спящая красавица»

ПРЕМ’ЄРА

П. Чайковський «СПЛЯЧА КРАСУНЯ» балет на 2 дії

Постановний склад

Лібрето, хореографія, постановка Раду Поклітару

Художник-сценограф – Маріанн Холленштайн (Швейцарія)

Художник по костюмах – Дмитро Курята (Україна)

23 травня 2018 р. на сцені Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка відбудеться прем’єра сучасної версії балету «Спляча красуня» у постановці художнього керівника «Київ Модерн-балет» Раду Поклітару. Це спільний міжнародний проект, до якого долучаються Україна і Швейцарія.

«Спляча красуня» у репертуарі «Київ Модерн-балет» довершить балетну тріаду Петра Чайковського «Лебедине озеро» та «Лускунчик».

На постановку балету, написання нової хореографічної «партитури» балетмейстера-постановника Раду Поклітару надихнули не лише велична музика Петра Чайковського, а й неймовірна історія першоджерела казки неаполітанця Джамбаттіста Базіле.

В основі постановки органічне поєднання світів – реальності, казки та чарівної фантасмагорії, де ключовим елементом є історія про справжнє кохання, покликане нагадати не лише про часові й просторові алюзії людського буття, а й про вічність моральних засад. У новій історії молодий король знайде свою кохану не через 100 років, а через 800, а королівський палац ряснітиме дивовижними невідомими казковими героями.

«Неможливо встояти перед сліпучою пишнотою цієї фантастичної музики – геній композитора дарує натхнення хореографам і захоплення глядачам ось вже 128 років. Не втримався і я… Моя «Спляча красуня» натхнена літературним першоджерелом давньої казки. Мало хто знає, що ще задовго до Шарля Перро та братів Грімм, неаполітанський казкар Джамбаттіста Базіле у своїй книзі «Казка казок» першим розповів історію про принцесу, що заснула навіки. І нехай двір ясновельможного монарха у нашій «Сплячій красуні» — це не улесливі царедворці, а неймовірні фантастичні створіння, а молодий король знаходить свою сплячу принцесу не через 100, а через 800 років, — неважливо. Головне те, що дана вистава, як і її класичне першоджерело, виспівує гімн справжньому, всеперемагаючому коханню!» — Раду Поклітару.

Злі чари розвіяно та чи торжествують мир і добро?!

Виставу створено за підтримки посольства Швейцарії в Україні

За період існування театру «Київ Модерн-балет» було створено 16 одноактних та 5 повнометражних балетів. Театр отримав 5 премій «Київська пектораль» за кращі вистави року.

Колектив успішно гастролював у Франції, Іспанії, Нідерландах, Бельгії, Португалії, Румунії, Китаї, Таїланді, Білорусії, Молдові, Південній Кореї, Естонії, Росії та в багатьох містах України.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию Театр «Киев Модерн-балет» Раду Поклитару. Спектакль «Спящая красавица», смотрите также:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: