Блеск и роскошь духовых инструментов

Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» представить унікальну концертну програму, «Блиск і розкіш духових інструментів», що складається з творів для духових інструментів.

Духові інструменти! Мідні і дерев'яні … Одні — надають звучанню оркестру урочистість і міць, інші — барвистість і яскравість. Кожен духовий інструмент унікальний, кожен має свій неповторний і дуже красивий тембр. Але в поєднанні, вони причетні до створення справжнього «звукового дива», ім'я якому — симфонічний оркестр!

ВАЛТОРНА вирізняється м'яким і благородним звуком, який вона успадкувала від своїх предків — мисливських ріжків, а сильний і «пафосний» голос тромбона здатний легко перекрити звучання цілого оркестру. У ТРУБИ дзвінкий голос, який в давнину вів воїнів на битву, а ТУБА — найнижчий за звучанням інструмент. ФЛЕЙТА може виконувати найскладніші пасажі, а кларнет – один з найвиразніших голосів оркестру. ФАГОТ підкорює милозвучністю тембру, а тембр гобоя дуже схожий на людський голос.

Дивовижні можливості духових інструментів притягували композиторів, які написали для них чимало геніальних творів. У цій концертній програмі, в супроводі симфонічного оркестру прозвучать музичні шедеври Іоганна Себастьяна Баха, Фердинанда Давіда, Франца Данці, Людвіга Августа Лебрена, Карла Нільсена, Олега Облова, Нея Розауро, Ріхарда Штрауса, в яких сольні партії виконають духові!

Солісти – музиканти МАСО «Слобожанський», лауреати міжнародних конкурсів!
Владислав Петрик – кларнет;
Ксенія Коновал – флейта;
Микола Кузьменко – флейта;
Олена Патарикіна – фагот;
Євген Шпак – гобой;
Дмитро Мітченко – валторна;
Михайло Ільєнко – труба;
Дмитро Кірсов – труба;
Тарас Торкот – тромбон;
Сергій Цимбал – тромбон;
Дмитро Янжула – тромбон;
Євгеній Мартьянов – тромбон;
Микола Мірошниченко – туба;
Єлизавета Гайдаєнко – ударні.

Диригент – заслужений діяч мистецтв України Юрій Яковенко.

Музика духових інструментів кличе нас до прекрасного і піднесеного, вона робить навколишній світ цікавішим і яскравішим. Відвідайте цей дивовижний концерт духової музики, у виконанні справжніх майстрів — музикантів МАСО «Слобожанський»!

Чекаємо вас 15 березня в затишному залі Будинку Алчевських!

ЗВУК ЖИВИЙ!

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию Блеск и роскошь духовых инструментов, смотрите также:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: