Фестиваль Іспанського кіно «CineFIESTA»

CineFiesta16-й Тиждень іспанського кіно в Україні.
Чорна комедія про фатальне втілення мрії, історичний пригодницький фільм про іспанців в Америці, музична комедія про молодість і бунтарство, емоційний трилер про вендету, історія реальних жахів про містичне і надприродне, документальне дослідження зв'язку між передмістям Сакрамонте і фламенко- різноманітність жанрів задовольнить навіть завзятого кіномана.
6 різножанрових фільмів — шість історій.

Програма показу:

-1- МОТИВ 23.08.18 та 29.08.18 о 19-00
Іспанія, 2017, 112 хв., чорна комедія
Режисер: Мануель Мартін Куенка
Актори: Хав’єр Ґутьєрес, Марія Леон, Антоніо де ла Торре, Адріана Пас, ТеношУертас

Альваро мріє стати видатним письменником, але здатний лише на занудну, претензійну писанину. Він працює секретарем нотаріуса в Севільї, а його пристрасть до писання — єдине, що додає барв нудному існуванню. Його дружина Аманда геть інакша. Вона завжди була приземленою й ніколи не мріяла про письменництво, та саме її перший роман стає бестселлером. Всього лиш іронія долі…
Парі не уникнути розлучення, яке підштовхує Альваро до написання нарешті видатного твору. Та коли він таки збирається взятися за творчість, то не здатний писати. Йому бракує не тільки таланту, але й уяви. Під проводом Хуана, учителя з письменництва, Альваро робить відкриття, що справді видатна література надихається реальністю, і ставить собі за мету створити власну історію. Маніпулюючи друзями й сусідами, Альваро здобуває свій сюжет, але чи матиме його правдива історія щасливу кінцівку?

-2- СВЯТИЙ ТАБІР 24.08.18 о 19-00
Іспанія, 2017, 109 хв., музична комедія
Режисер: Хав’єр Кальво, Хав’єр Амброссі
Актори: Макарена Ґарсія, Анна Кастійо, Белен Куеста

Марія і Сусана — двоє бунтівних підлітків, що проводять літо в таборі, який утримують черниці. Дівчата живуть з ігуменею Бернандою, монахинею у віці, що бажає оновлення, та молодою сестрою Мілагрос, яку сповнюють сумніви. Спільне в них — лише музика, що супроводжує зіткнення юнацького бунту й церковних порядків, створюючи гімн свободі й першому коханню.

-3- ЗОЛОТО 25.08.18 о 19-00
Іспанія, 2017, 103 хв., історичні пригоди
Режисер: Агустін Діас Янес
Актори: РаульАревало, Хосе Коронадо, Барбара Ленні

Центральна Америка, 1540 рік. Важкий прохід крізь джунглі, ріки й болота. Виснажені дощем, спекою, вологою й гарячкою, іспанські дезертири наполегливо пробиваються крізь землі, населені дикими тваринами й ворожими аборигенами та каннібалами, з якими доводиться битися на кожному кроці, в жорстоких облогах і невпинних сутичках, йдучи за одним — золотом.
Вони знають, що їх переслідують, бо їх сягли чутки, що королівський намісник відправив їм услід ще одну групу солдатів, які мають взяти їх у полон або вбити в ім’я Імператора. Тож єдиною надією бунтівників залишається просування вперед до мети, бо за золото їм пробачать усе. Водночас на заваді стає ще й взаємна ненависть.

-4- ГНІВ ТЕРПЛЯЧОГО 26.08.18 о 19-00
Іспанія, 2016, 93 хв., трилер
Режисер: РаульАревало
Актори: Антоніо де ла Торре, ЛуісКаллехо, Рут Діас

Мадрид, серпень 2007-го. Курро — єдиний арештований за пограбування ювелірної крамниці. Вісім років по тому його дівчина Ана та їхній син чекають на звільнення Курро з в’язниці. Хосе — самітник і стриманий чоловік, якому немає місця ніде. Одного ранку він виходить за кавою в бар, де працюють Ана та її брат. Тієї зими його життя переплітається з життями працівників бару, що приймають його як свого. Особливо Ана, що бачить новоприбулого як полегшення її напруженого буття. Відсидівши свій термін, Курро виходить з надією заново розпочати життя з Аною. Та все змінюється за дуже короткий відрізок часу…

-5- ВЕРОНІКА 27.08.18 о 19-00
Іспанія, 2017, 105 хв., жахи
Режисер: Пако Пласа
Актори: Сандра Ескасена, КонсуелоТрухійо, АнаТоррент

Вероніка доглядає молодших брата й сестру з дня смерті батька. В день повного сонячного затемнення Вероніка та двоє друзів вирішують зробити спіритичну дошку Уіджа, щоб викликати дух батька. Під час самого затемнення розбивається скло. Вероніка входить у транс і втрачає свідомість. Оговтавшись, вона йде додому, де стає помічати невеликі зміни: предмети, що рухаються, чиєсь дихання в темряві… Вона досі не свідома жаху, який на неї чекає.

-6- САКРОМОНТЕ, МУДРЕЦІ ПЛЕМЕНІ 28.08.18 о 19-00
Іспанія, 2014, 94 хв., документальний
Режисер: ШусҐутьєрес
Документальний фільмФ

За останні 200 років Сакромонте, район Гранади, був колискою фламенко та місцем призначення міжнародного культурного туризму. Тут народилися багато відомих артистів, сюди обов’язково повинні приїхати мандрівники, що хочуть відвідати Cuevas (“печери”), аби насолодитися стилем “замбра”, що є квінтесенцією фламенко цієї місцевості. До 1963-го тут жили 4000 ромів, що мали прямий зв’язок із фламенко й постійно навчали нові покоління, котрі переймали від старших вміння співу, танцю та музичної гри. Фламенкобув душею Сакромонте. Не лише способом культурного самовираження, але й засобом прожитку. Саме їхнє мистецтво й робота передавалися в спадок поколіннями.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию Фестиваль Іспанського кіно «CineFIESTA», смотрите также:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: