Docu/Хіт. Останні люди в Алеппо

З 18-го по 23 травня зустрічайте DOCU/ХІТ у Харкові в FABRIKA.SPACE!

DOCU/ХІТ — це найкращі документальні фільми в українських кінотеатрах. З 2016-го року DOCUDAYS UA показує призерів визнаних світових кінозмагань та глядацькі хіти березневого фестивалю.

Останні люди в Алеппо / Last Man in Aleppo

Ферас Файяд / Feras Fayyad, Данія, Сирія / Denmark, Syria, 2017, 104'

Захоплива робота сирійського режисера Фераса Файяда – видатний приклад репортажу безпосередньо з місця подій – простежує зусилля визнаної на міжнародному рівні організації «Білі шоломи», яка складається зі звичайних громадян, які першими поспішають на місце бомбардувань та військових атак у надії врятувати життя. Цей фільм, у якому є як моменти напруги, що викликає шалене серцебиття, так і кадри неймовірної краси, занурює нас у життя трьох із засновників цієї організації – Халеда, Субгі та Махмуда, поки вони намагаються справитися з хаосом довкола і б’ються над постійно присутньою дилемою: тікати – чи залишитися і боротися за свою країну?

Фільм демонструється мовою оригіналу (арабською) з українськими та англійськими субтитрами.

2017 – головна нагорода журі на кінофестивалі Sundance; нагорода за найкраще свідчення про політику на Міжнародному фестивалі документального кіно в Їглаві; нагорода за нове бачення на фестивалі DocsBarcelona; нагорода DOX:AWARD на фестивалі CPH:DOX;

2018 – номінація на «Оскар» у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм»

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию Docu/Хіт. Останні люди в Алеппо, смотрите также:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: