Агітувала за підтримку ворожої армії та заперечувала агресію росіян: на Харківщині жінці повідомили про підозру у колабораціонізмі

10:09  |  18.10.2024
Агітувала за підтримку ворожої армії та заперечувала агресію росіян: на Харківщині жінці повідомили про підозру у колабораціонізмі

Фото: hk.npu.gov.ua

Прихильницею «руского міра» виявилася 64-річна мешканка села Нова Гнилиця Чугуївського району. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка в умовах збройного вторгнення російської федерації відкрито вела пропаганду «руского міра», висловлювала підтримку рф, запевняла односельців, що їх росія звільнила, України більше тут не буде.

Переконувала місцевих мешканців, що з росіянами будуть кращі умови життя і надалі вони отримають великі соціальні виплати від держави-агресора.

Навіть після деокупації жінка розповідала односельцям, що росія все одно повернеться та «освободіт» місцевих жителів.

17 жовтня дізнавачі під процесуальним керівництвом Чугуївської окружної прокуратури за оперативним супроводом СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: