Жителі Харківщини подали 41 358 заяв для ремонту пошкодженого житла

15:29  |  11.10.2024
Жителі Харківщини подали 41 358 заяв для ремонту пошкодженого житла

Фото: kharkivoda.gov.ua

Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В межах програми єВідновлення 23 262 жителі регіону вже отримали грошову допомогу для ремонту житла, пошкодженого внаслідок дій російських окупантів. На рахунки заявників було зараховано понад 2,2 мільярда гривень. Ще для 1 919 жителів Харківщини передано на виплату кошти на більш як 321,4 мільйона гривень.

«За дорученням у кожній громаді пришвидшено роботу профільних комісій щодо збору відомостей про пошкоджене та знищене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених російськими окупантами проти цивільного населення Харківщини. Робота продовжується в посиленому режимі. Наразі – це один із пріоритетів, в тому числі в межах підготовки до опалювального сезону», — зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Водночас у 36 територіальних громадах комісіями сформовано 3 291 сертифікат з надання компенсації за знищене майно на загальну суму більш як 4,5 мільярда гривень.

З використанням житлових сертифікатів придбано 573 об’єкти нерухомого майна на території Харківської області — 424 квартири та 149 приватних житлових будинки. Вартість придбаного житла складає понад 981,4 мільйона гривень.

Загалом вже скористалися житловими сертифікатами 790 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: