За місяць — друга підозра: харківському адвокату інкриміновано ще один злочин, повʼязаний з організацією втечі чоловіків призовного віку

17:14  |  09.10.2024
За місяць — друга підозра: харківському адвокату інкриміновано ще один злочин, повʼязаний з організацією втечі чоловіків призовного віку

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру адвокату в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, харківський адвокат налагодив схему нелегального виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон. До ділка приходили клієнти з метою отримання адвокатської консультації щодо звернення до РТЦК та СП шляхом направлення відповідних документів для оновлення особистих даних.

Проте фігурант пропонував йти іншим шляхом, а саме — тікати за кордон.

«План» полягав у наступному. Адвокат повідомляв, що клієнту потрібно поїхати до міста Вінниця та орендувати житло на декілька днів.

До міста він мав добратись одягненим у світлий діловий одяг та мати при собі фейкові документи, нібито їде придбати протези для військовослужбовців ЗСУ. На думку адвоката, це мало відвести зайві підозри.

Після прибуття до Вінниці клієнт повинен був доїхати на потязі до одного з населених пунктів цієї області, а далі йти до кордону з Молдовою пішки лісом. Адвокат також повідомив, що для цього чоловіку потрібно взяти зручний одяг, бо відстань, яку доведеться долати ухилянту, чимала.

Фігурант повідомляв додатково, що на Вінниччині допомагатимуть «онлайн-координатори», які будуть правильно керувати діями чоловіків.

Адвокат запевнив, що на держкордоні вже будуть чекати «свої люди». За «схему» ділок оголошував суму в розмірі 7500 доларів США.

Наразі встановлюється повне коло учасників, причетних до цього злочину, та кількість чоловіків, які втекли закордон через цю оборудку.

Це не перша підозра за організацію втечі ухилянтів, яку правоохоронці вручили адвокату.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює Харківська окружна прокуратура Харківської області. Досудове розслідування — СВ відділення поліції №2 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: