Минулої доби через ворожі обстріли п’ятеро цивільних та четверо рятувальників дістали поранення: слідчі Харківщини задокументували наслідки воєнних злочинів

11:10  |  18.09.2024
Минулої доби через ворожі обстріли п'ятеро цивільних та четверо рятувальників дістали поранення: слідчі Харківщини задокументували наслідки воєнних злочинів

Фото: hk.npu.gov.ua

Росіяни завдавали ударів по Харкову та населених пунктах Харківського, Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського районів. Поліцейські здійснили 70 оглядів місць подій, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 7 кримінальних проваджень, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

17 вересня росіяни завдали по місту три удари ФАБ-250 з УМПК по місту Харків. Пошкоджено багатоповерхівки, АЗС. Постраждали чотири працівники ДСНС, троє цивільних людей.

Внаслідок обстрілу трьома ФАБ-250 з УМПК села Сенькове пошкоджено 16 житлових будинків. Дістала вибухові поранення цивільна жінка.

По селу Одноробівка росіяни завдали дев’ять ударів з артилерії. Пошкоджено п’ять двоповерхових будинків, знищено багатоквартирний одноповерховий будинок. Пошкоджено газо- та енергомережі. Постраждала цивільна жінка.

Окупанти завдали авіаудару по селу Богуславка. Пошкоджено житловий будинок, багатоповерхівку, школу, дитячий садок.

У місті Куп’янськ через ворожі обстріли з артилерії, КАБ, FPV-дроном. Пошкоджено дорожнє покриття та зупинку громадського транспорту, господарчі споруди, житлові будинки.

У селі Подоли внаслідок ворожого артилерійського обстрілу пошкоджено десять житлових будинків.

Двома ФАБ-500 росіяни ударили по селу Новоосинове. Пошкоджено 16 житлових будинків, господарча споруда.

У селі Черкаська Лозова ворожий ФАБ-250 влучив в поле.

По селу Загризово окупанти застосували РСЗВ. За межами села сталося загоряння сухої трави. Пожежу локалізовано.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Триває евакуація населення з населених пунктів, які потерпають від постійних обстрілів з боку військових рф. 17 вересня силами поліції з Чугуївського району евакуйовано трьох людей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: