Український стартап «Biolity Robotics» переміг на Ukrainian Startups Demo Day у Варшаві

11:13  |  13.12.2022
Український стартап "Biolity Robotics" переміг на Ukrainian Startups Demo Day у Варшаві

У будівлі Варшавської фондової біржі 9 грудня відбувся Ukrainian Startups Demo Day. Під час події 14 українських стартапів презентували свої проєкти. Головну нагороду отримала команда Biolity Robotics. Захід організувала команда проєкту Polish-Ukrainian Startup Bridge (PUSB), який з 2018 року підтримує українські стартапи на шляху їхнього розвитку. Про це повідомляє «Marketer».

Ukrainian Startup Demo Day — це альтернативна подія, яка проводиться замість щорічної конференції Kyiv Tech Hub у Києві, і яку не вдалось організувати через повномасштабний напад росії на Україну.

“Через російську агресію наша команда була вимушена змінити формат проекту. Оскільки до 24 лютого усі наші активності проходили в Україні. Але попри все нам вдалось зібрати на Demo Day у Варшаві понад 30 українських стартапів. Ми надалі будемо підтримувати українські проєкти та показувати польським та європейським інвесторам, що Україна — це перспективна країна”, — вважає Лукаш Вавак, керівник проєкту PUSB.

За головний приз в розмірі 10 000 злотих від партнера події ICU Ventures змагались 14 українських стартапів: Ninja Lender, Biolity Robotics, Mobility EU, Anna, Fruittorg, Phygit, Zeely, Getpin, Scalemate, 2Event, Stanpass, Recoshelf, IVR та Greenbin.

Нагорода дісталась команді Biolity Robotics, також журі відзначило фантастичний виступ команди Zeely.

Biolity Robotics створив алгоритм на основі штучного інтелекту, який прискорює процес мікророзмноження (біологічний метод створення копій дефіцитних рослин) на 2000%.

“Лабораторія Biolity Robotics знаходилась у Дніпрі біля Південмашу. І нам вдалось евакуювати обладнання за 2 дні до того, як російські ракети потрапили в сусідню від нас будівлю. Після такої успішної евакуації ми маємо ще більше мотивації працювати та перемагати. Зараз наша лабораторія знаходиться у Варшаві, а команда працює в коворкінгу PUSB. Дякую команді проекту за підтримку українських стартапів”, — поділився враженнями від конкурсу Євгеній Найштетік, засновник Biolity Robotics.

Оцінювали пітчинг стартапів пʼятеро журі з України, Польщі та Великобританії: Роман Нікітов (голова ICU Ventures, UA), Крістіан Кумар (CEO Capital Kinetics, UK), Кшиштоф Гроховський (CEO Simpact VC, PL), Дарія Янієва (інвестиційна директорка Sigma Software Labs, UA) та Олександр Романішин (Офіс реформ Кабінету Міністрів України).

“Я дуже тішусь, що українські технічні винахідники продовжують свою справу попри всі обставини. Для мене вони всі переможці, як й сектор в цілому. Процент життєстійкості українського IT дуже високий — 96% бізнесів вижили в цю війну. Та не просто вижили, а ще сплатили на 20% податків більше, ніж минулого року та взяли участь у багатьох кампаніях та розробках, які допомагають Україні наблизити перемогу. IT-армія та технічна думка нашої країни — одна з найпотужніших у світі. Дякую організаторам за подію, яка нагадує інвесторам та світу про силу та потенціал українських інженерів”, — коментує Роман Нікітов, голова ICU Ventures.

Окрім офіційного пітчингу на головній сцені, також працювали B2B столики, де інвестори та стартапи могли поспілкуватись. До зустрічей долучились представники ffVC, Simpact VC, Zubr Capital, Accelpoint, ICU Ventures, AIP Seed, EIT Food Seedbed Incubator, LT Capital та Mindlab Ventures.

Участь у заході взяло більш як 100 учасників, серед яких українські стартапи, венчурні фонди, акселератори, журналісти та партнери Polish-Ukrainian Startup Bridge, які підтримують українські проєкти та Україну в цілому.

Події організована за підтримки Варшавської фондової біржі, ICU Ventures, Фундації “Фонд співробітництва”, Міністерства фондів та регіональної політики Польщі та Polish Aid.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: