У «Тепломережах» розповіли про використання буржуйок та генераторів

17:41  |  22.12.2022
У «Тепломережах» розповіли про використання буржуйок та генераторів

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківські теплові мережі» проводить навчання з використання буржуйок. Як повідомили на підприємстві, програма підготовки пічника складається з 20 пунктів, серед яких — влаштування димоходу, перша допомога при отруєнні чадним газом тощо.

Майстер магістрального району Слобідської філії КП «ХТМ» Євген Нікітін зазначив, що для того, аби запобігти накопиченню чадного газу в приміщенні, необхідно передбачити примусову та пасивну вентиляцію. Оскільки у багатоквартирних будинках таких умов немає, використовувати буржуйки у квартирах заборонено.

На всіх пунктах обігріву «Тепломереж» правильність встановлення буржуйок — висоту димової труби, кут, під яким димар виходить назовні, матеріал підлоги — перевірили співробітники ДСНС.

Крім того, на підприємстві розповіли про бензинові та дизельні генератори. Як пояснив начальник електрогосподарства Основ’янської філії Сергій Борщ, розміщувати генератор з двигуном внутрішнього згоряння на балконі — недоцільно.

Крім того, якщо неправильно обладнаний ввід у квартиру, відсутній рубильник, є неякісні чи несправні автоматичні перемикачі, або людина забула перевести прилад з одного положення в інше — при ввімкненні генератора можна пошкодити мережу та електричні прилади.

Щоб забезпечити електричне живлення на період блекауту, Сергій Борщ радить звернути увагу на безпечніші та простіші у використанні прилади без двигунів внутрішнього згоряння. Серед них — акумулятори та павербанки великої ємності.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: