Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом тижня на Харківщині знищили 444 боєприпаси (відео)

15:22  |  15.04.2024
У Харківській області діють обмеження на відвідування місць поховання: список цвинтарів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Так, з 8 до 14 квітня включно підрозділи Харківського гарнізону ДСНС здійснили 463 виїзди, з яких на ліквідацію пожеж – 350 викликів, зокрема 50 виїздів були пов’язані з ворожими обстрілами. Під час брифінгу 15 квітня речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко розповів про темпи розмінування регіону за тиждень.

«Сапери зведеного загону ДСНС, які наразі працюють на Харківщині, за тиждень знищили 444 одиниці вибухонебезпечних предметів. Наразі над розмінуванням працюють 38 піротехнічних розрахунків, 196 саперів та 90 одиниць техніки. Усього вже обстежено понад 6 тисяч гектарів території, за допомогою машин механізовано розмінування – 214 гектарів території. Також розміновано 3 171 кілометр ліній електропередач, знищено 91 060 вибухонебезпечних предметів», – зазначив Євген Василенко.

За минулий тиждень сталося три випадки підривів цивільного населення на вибухонебезпечних предметах, у результаті чого дві особи постраждали. Так, 8 квітня на Харківщині було зафіксовано одразу два випадки підриву людей.

«Перший підрив трапився у полі поблизу села Іванівка Чугуївського району. Там підірвалася вантажівка з причепом. Внаслідок вибуху водій, на щастя, не постраждав, проте техніка зазнала значних пошкоджень. Другий випадок стався на території садового товариства в селі Борщова Липецької громади Харківського району. Чоловік 1956 року народження наступив на протипіхотну міну «Пелюстка» і отримав мінно-вибухову травму лівої ноги. 14 квітня чоловік 1959 року народження під час риболовлі наступив на протипіхотну міну і підірвався. Подія сталася на березі водосховища поблизу села Мартове Чугуївського району», – сказав речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Він наголосив, що у разі виявлення будь-якого підозрілого предмета, слід негайно від нього  відійти тією самою дорогою, якою прийшли. Лише після цього викликати службу порятунку за номером 101 або 112, або повідомити до Нацполіції – 102. До місця приїдуть сапери й знешкодять вибухонебезпечні предмети.

«Протягом тижня сталося 257 пожеж природних екосистем. Майже всі пожежі пов’язані з тим, що люди продовжують випалювання сухої трави на відкритих територіях. Нагадую, що за це передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність», – додав Євген Василенко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: