«Електроважмаш» вивели з кризи. 2300 робочих повернулись на підприємство — Скакун

10:03  |  15.12.2021

Очільник ХОДА Олександр Скакун 14 грудня відвідав АТ «Українські енергетичні машини» та зустрівся з колективом колишнього заводу «Електроважмаш», який разом із «Турбоатомом» увійшов до складу нового харківського концерну. Олександр Скакун відзначив, що ситуацію на заводі стабілізовано. Крім того – підписано перший новий контракт, а до роботи повернулися 2300 робітників.

«Об’єднання заводів «Електроважмаш» та АТ «Українські енергетичні машини» (колишній «Турбоатом»), двох великих гігантів, в один концерн – це крок у майбутнє. Завдяки цьому ми отримаємо один великий потужний концерн, який буде в стані конкурувати з продукцією, яка виробляється на світових ринках», – сказав Олександр Скакун.

Також він наголосив, що керівництво концерну добре розуміє, яку саме продукцію треба виробляти, щоб вона була затребуваною, та хто стане замовниками. Генеральний директор об’єднаного підприємства Віктор Суботін зауважив, що «Українські енергомашини» вже мають плани з виробництва на наступний рік.

«Ми підписали контракт з нашим основним замовником на тягові двигуни ДУ-118 в об’ємі 1720 одиниць на наступний рік. Окрім того, додамо генераторне виробництво та його реалізацію. З грудня ми займаємося тим, що комплектуємо сировину й матеріали під підписані контракти та відвантаження виробів вже з січня», – розповів Віктор Суботін. Також він додав, що вже почали виплачувати борги із заробітної платні працівникам колишнього «Електроважмашу».

За останні 3 місяці спільними зусиллями погасили заборгованість на суму 78 млн грн. «Нам залишилося ще виплатити 11 млн за жовтень, листопад і грудень – це поточна зарплатня. Ми погасимо заборгованість, звичайно, не можна сказати, що за одну мить. Але вже до Нового року обов’язково виплатимо аванс і зарплатню за місяць», – повідомив Віктор Суботін.

Він зауважив, що збільшать і середню зарплатню працівникам: від 8 000 грн до 12 000 грн. Також на території колишнього «Електроважмашу» планують відкрити столову та їдальню для працівників. Наприкінці зустрічі Олександр Скакун наголосив, що дуже важливо підтримувати таку велику промислову сім’ю. «Тепер ми говоримо про широкий спектр роботи заводу, і це, безумовно, тяга та генераторне виробництво, гідроенергетика. Наше завдання – завантажити завод у всіх напрямках. І ми на 100% розуміємо, як це робити. Це дуже великий крок для майбутнього підприємства», – прокоментував Олександр Скакун.

Нагадаємо, два промислові підприємства «Українські енергетичні машини» (колишній «Турбоатом») та «Електроважмаш», об’єднані за рішенням Кабміну, з грудня працюють як єдине підприємство, а з 1 січня 2022 року матимуть єдиний баланс.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: