Діти Харківщини, які постраждали від війни, отримують підтримку в регіональному центрі соціально-психологічної допомоги (відео)

18:21  |  26.06.2023
Діти Харківщини, які постраждали від війни, отримують підтримку в регіональному центрі соціально-психологічної допомоги

Фото: kharkivoda.gov.ua

Щодня до Центру приходять десятки сімей із дітьми. Особливу увагу приділяють родинам ВПО, які через російську агресію були змушені покинути свій дім. Центр соціально-психологічної допомоги дітям створила Харківська ОВА за підтримки фонду ЮНІСЕФ.

«За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова в регіоні проводиться політика дитиноцентричності і сімейноорієнтованості. Ми зобов’язані забезпечити дітей безпечними умовами перебування в нашій області, забезпечити їх сталий психологічний стан. Саме тому був створений такий Центр. І дана взаємодія обласної військової адміністрації із ЮНІСЕФ – це гарний приклад для того, щоб продовжувати цю роботу», – зауважила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

За її словами, сьогодні у Центрі працює команда психологів, яка допомагає розвивати навички подолання стресу та переживати травматичні події за допомогою арттерапії, гри та інших методик.

«Надається психологічна підтримка як батькам, так і дітям, які до нас приїхали, як внутрішньо переміщені, а також є у самому місті. На сьогодні є дуже важливим питання тривожності дітей. Основна задача – це звільнити їх від негативних емоцій», — розповів психолог регіонального центру соціально-психологічної допомоги Олександр Пащенко.

Крім цього, в Центрі є кімнати відпочинку, зони, де діти можуть грати в аерохокей, настільний футбол, займатися творчістю. Діє мультимедійна студія, де дітлахи створюють фільми, озвучки, записують музичні треки та пробують себе у діджеїнгу.

Також є клас комп’ютерного програмування. Кваліфіковані працівники центру не оминають увагою і проблему мінної небезпеки та навчають дітей, як треба себе поводити при виявленні вибухонебезпечного предмета.

Серед відвідувачів Центру – вимушена переселенка з Куп’янського району Валерія Крилевська. Минулої осені, після деокупації, жінка з родиною змогла евакуюватися до Харкова. У місті їм надали тимчасове житло в одному з гуртожитків.

До Центру соціально-психологічної допомоги Валерія приїхала із шістьма дітьми – двома своїми й ще чотирма юними сусідами по гуртожитку.

«Тут мої діти бігають, посміхаються і дуже щасливі. Дітки є дітки, у них повинно бути дитинство, вони дуже люблять гратися. Добре, що є такі заходи, що нас кличуть, що у діточок є така можливість», — розповіла Валерія Крилевська.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: