На Харківщині триває евакуація цивільного населення з Купʼянщини та Борівського напрямку

10:14  |  18.10.2024
На Харківщині триває евакуація цивільного населення з Купʼянщини та Борівського напрямку

Фото: kharkivoda.gov.ua

За добу до одного з логістичних центрів приїхали майже 245 людей, з них 29 — діти. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Обов’язкова евакуація з окремих населених пунктів Куп’янської міської тергромади триває в посиленому режимі. Внаслідок загострення безпекової ситуації й з Борівського напрямку продовжується евакуація родин з дітьми.

Загалом з визначених населених пунктів планують перемістити близько 10 тисяч людей. В координації з Харківською ОВА працюють правоохоронці, рятувальники та 17 волонтерських організацій. Евакуйованих доправляють до транзитних пунктів у більш безпечні райони області.

«Ми завчасно створили резерв в місцях компактного розташування, аби забезпечити охочих тимчасовим житлом на території Харківської області. Водночас працюємо в координації з «Укрзалізницею», щоб забезпечити транспортом людей, які забажають евакуюватися в інші регіони держави. Окрема вдячність міжнародним партнерам за участь в процесі евакуації та підтримці евакуйованих з прифронтових населених пунктів. Звертаюсь до жителів тих населених пунктів, де вже оголошена обов’язкова евакуація: збережіть своє життя та здоров‘я! Ворог підступно та безупинно завдає ударів», — зазначив Олег Синєгубов.

В транзитних пунктах евакуйованих забезпечують усім необхідним – грошовою підтримкою від міжнародних благодійних фондів, юридичним та соціально-психологічним супроводом, надають теплі речі, продуктові й гігієнічні набори, ліки, гаряче харчування тощо.

«Наразі допомагаємо в системі розселення людей, а в одному з транзитних пунктів працює 8 благодійних організацій, які надають допомогу різного спектра. Також реєструємо евакуйованих з-поміж маломобільних людей. Якщо люди евакуювалися власним транспортом, вони все одно можуть звернутися по допомогу до транзитного центру», — зазначив голова БО «Координаційний гуманітарний центр» у Харківській області Євген Коляда.

Охочі евакуюватися можуть звертатися за номером «гарячої лінії»: 0 800 33 92 91.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: