Судитимуть мешканця Харківщини, який перешкоджав журналістам проводити редакційне завдання

13:07  |  20.06.2024
Судитимуть мешканця Харківщини, який перешкоджав журналістам проводити редакційне завдання

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного чоловіка за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Фігурант кримінального провадження проживав у селищі Рогань Харківського району разом зі співмешканкою та її 12-річною донькою. До поліції надійшло повідомлення, що дитина систематично збігає з дому через жорстоке поводження з боку матері та вітчима.

18 січня 2022 року до родини приїхали кореспонденти з приводу встановлення чи спростування факту такого ставлення до дитини.

Перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння, чоловік почав штовхати рукою відеокамеру оператора та нецензурно висловлюватись до журналістів.

Протиправні дії чоловіка позбавили можливості знімальну групу виконувати редакційне завдання з подальшим висвітленням в телеефірі та на діджитал-платформах телеканалів.

Зловмисник тривалий час переховувався від слідства, його було оголошено у національний розшук. Скориставшись повномасштабним вторгненням, він виїхав до Львова, де і намагався «залягти на дно». Проте у нього це не вийшло: завдяки злагодженій роботі правоохоронців його було викрито.

Обвинувальний акт направлено на розгляд до Харківського районного суду Харківської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: