Судитимуть мешканку міста Валки, яка виправдовувала збройну агресію рф та поширювала символіку «совєтів»

11:08  |  19.06.2024
Судитимуть мешканку міста Валки, яка виправдовувала збройну агресію рф та поширювала символіку «совєтів»

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Богодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 51-річної жінки за фактами поширення, а також публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування, визнання правомірної збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, ще з 2021 року мешканка міста Валки на власних сторінках у соціальних мережах, у тому числі заборонених в Україні, поширювала дописи, які містять зображення символіки комуністичного тоталітарного режиму.

На світлинах, зокрема, зображені серп і молот, георгіївська стрічка, п’ятикутна зірка, прапор і герб СРСР. Фотографії жінка супроводжувала підписами, вітаючи своїх читачів «с праздником Великого Октября».

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну обвинувачена стала активною учасницею проросійських чатів у Telegram. Там жінка ділилася своєю позицією — запевняла інших користувачів, що президент рф «гуманный», стверджувала, що «Харьков скоро будет россией» та повторювала тези роспропаганди.

Обвинувачена негативно висловлювалась про українських патріотів та схвалювала дії російських військових на території нашої держави. Протиправний характер висловлювань зловмисниці підтверджено відповідним висновком експертизи.

Жінку судитимуть у Валківському районному суді Харківської області. Їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: