КОРСАР

А. Адан. Корсар

Балет на 3 дії

Лібрето А. Сен-Жоржа і М. Мазільєза мотивами поеми Дж. Байрона

Хореографія Ж. Перро та М. Петіпа в редакції А. Литвинова (Молдова)

ПОСТАНОВНИКИ

Диригент

Павло Багінський

Балетмейстер

заслужений діяч мистецтв Молдови Андрій Литвинов

Художники

Ірина  Степнова, Денис Ковальов

 «Корсар»– балет композитора А. Адана, котрий він написав через п'ятнадцять років після культової «Жізелі». Часи романтизму добігали кінця, і глядача вже приваблювали не ліричні сюжети, а пригоди того типу, якими століття по тому світ буде завойовувати Голівуд.

         Вважається, що сюжет «Корсара» запозичено з однойменної поеми знаменитого Джорджа Гордона Байрона. Насправді лібретист Жорж Мазільє придумав історію, досить далеку від першоджерела, взявши з нього лише деяких героїв.

… Викрадену корсаром Конрадом невільницю Медору за допомогою обману та зради повертає собі її власник Ісаак Ланкедем і продає паші Сеїду. Закоханий в Медору корсар з друзями проникає в палац паші на березі Босфору, звільняє полонянку й тікає з нею на кораблі, що розбивається. Медора та Конрад рятуються, діставшись скелі на березі.

Музику «Корсара» позначено танцювальністю, істинно французькою витонченістю, гарним смаком і яскравістю зображувальних моментів. А ось варіантів хореографії за всю сценічну історію цього балету було досить багато, хоча в основі своїй всі виходять з перших постановок Ж. Мазільє, Ж. Перро та М. Петіпа. Саме ця версія відрізняється віртуозним втіленням духу поетичного першоджерела в пластичних образах, виразними масовими й ансамблевими сценами.

Тривалість: 2 год.20хв

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию КОРСАР, смотрите также:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: