Спящая красавица (балет)

П. Чайковський.Спляча красуня.

Балет на 2 дії з прологом йапофеозом

Лібрето М. Петіпа таІ. Всеволожського за казками Ш. Пьерро.

Хореографія  М. Петіпа

 «Спляча красуня»– балет композитора Петра Чайковського та хореографа Маріуса Петіпа за мотивами однойменної казки Шарля Перро. Це видатне явище  в історії світової хореографії», «енциклопедія класичного танцю», навіть завжди критичний до себе композитор писав, що цей балет – «чи не накраще з усіх моїх творінь».

         …Король і Королева святкують народження довгоочікуваної дочки Аврори. Щасливі батьки запросили багато гостей, але забули про злу фею Карабос, яка, аби помститися, зробила страшне пророцтво: коли Аврорі виповниться шістнадцять, вона поранить палець веретеном і загине. На щастя, добрій феї Бузку вдається змінити жахливий прокляття, й тепер від уколу принцеса не помре, а тільки засне. Натомість розбудити її зможе лише поцілунок істинного кохання…

            П. Чайковський перетворив дитячу казку на справжню поему про боротьбу добра й зла, але, у той же час, його музика сповнена світлом, лірикою, святковістю. Для М. Петіпа ж «Спляча красуня» стала казковим дійством, що дозволило продемонструвати все багатство та різноманітність танцювальних форм, розгорнути барвисту панораму картин і образів, що вражають уяву.

Тривалість: 2 год. 40хв. 

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию Спящая красавица (балет), смотрите также:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: