Мой Харьков

Взято під варту колаборанта, який під час окупації Балаклії обійняв фейкову посаду «бійця спеціального відділення швидкого реагування»

Взято під варту колаборанта, який під час окупації Балаклії зайняв фейкову посаду «бійця спеціального відділення швидкого реагування»

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації міста Балаклія місцевий мешканець підтримав незаконну владу та добровільно погодився допомагати встановлювати правопорядок на окупованій території. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

«Наказом керівника новоствореного у місті Балаклія правоохоронного органу 30-річний чоловік був призначений на посаду бійця спеціального відділення швидкого реагування управління внутрішніх справ тимчасової гражданської адміністрації Харківської області», — повідомили в поліції.

Підозрюваний здійснював повноваження з охорони громадського порядку та охорони адміністративних будівель, розташованих на території міста. Свої обов’язки виконував протягом п’ятиденного робочого тижня.

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомили чоловіку про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Exit mobile version