Мой Харьков

В бібліотеках Харкова проходять виставки української літератури

Харківська бібліотека

Фото: департамент культури Харківської міськради

В бібліотеках Харкова проходять виставки сучасної української літератури. Направлені на промоцію українських книг заходи вже пройшли в бібліотеках Шевченківського та  Холодногірського районів. Про це повідомляє Департамент культури Харківської міської ради.

В Центральній міській бібліотеці Шевченківського району презентували травневий книжковий огляд, присячений історії України. Серед представлених на виставці книжок варто виділити кілька.

В альбомі Леоніда Прибєги «Дерев’яні церкви» відображено формування у місцевому колориті слобожанських будівничих традицій. Серед найзначущих пам’яток храмової архітектури, що збереглися до наших днів, варто виділити дерев’яний Троїцький собор у Новомосковську, побудований в  1773 – 1779 рр.  Це єдиний в Україні хрещатий дев’ятидільний дев’ятиверхий храм.

Фото: сторінка Департамента культури Харківської міськради у фейсбуці

Книжка Богдана Логвиненко «Ukraїner. Країна зсередини» включає в себе дані 16 дослідницько-документальних експедицій. Це 100 тисяч кілометрів та понад 400 відвіданих населених пунктів. Кожен розділ цієї книги присвячений окремому регіону України. Ця книга – альманах живої історії, до створення якого долучилися понад 300 волонтерів.

Тим, хто хоче дізнатися, ким були їхні прабабусі та прадідусі, стане в пригоді робота Валерія Томазова «Родовід: як знайти своє коріння». Це книжка про методики генеалогічного пошуку, родовідні дерева та найвідоміші роди України. Про все це розповідає автор понад 350 наукових та науково-популярних праць, лауреат премії НАН України для молодих учених.

У книжці Анни Третяк «Квітуча Україна» представлені середньовічні замки та палаци, унікальні пам’ятки архітектури та природні дива нашої країни. Ви відвідаєте найцікавіші куточки країни, дізнаєтеся про славетне минуле стародавніх фортець та видатних людей, якими Україна може по праву пишатися. Унікальні авторські фотографії зроблять мандрівку надзвичайно яскравою. А кожний розділ книги відкриє цікаві сторінки нашої історії. Серед сотень чудес для кожного знайдеться своє, що вразить уяву чи навіть стане метою нової подорожі.

В бібліотеці Холодногірського району презентували художні книги таких українських авторів, як Міла Іванцова, Мирослав Дочинець, Сергій Деркач, Наталя Дурунда, Наталья Гурницька.

«Намальовані люди» Міли Іванцової розповідають про події зими 2013-14 років в Україні. «Світло семи днів» Мирослава Дочинця — це маленькі історії для душі про велике, значуще, вічне. Це спроба в хаосі життя пізнати заповідану нам радість.

У романі «Мати солдата» Сергія Деркача розповідається про матір загиблого на війні сина, яка пішла за ним війну. «Зрада» Наталі Дурунди — роман про кохання, а «Багряний колір вічності» Наталі Гурницької розповідає трагічну історію львівської гімназистки із заможної родини, якій довелося пройти крізь Другу світову війну, сталінські репресії та інші лихоліття ХХ століття.

Exit mobile version