Мой Харьков

Українські військові звільнили одне село на Харківщині та ще одне на Донеччині

У напрямку населеного пункту Прудянка на Харківщині українські воїни придушили ворожу спробу штурмових дій - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові протягом тижня звільнили ще два села на сході України: Мазанівку, що на Донеччині та Дмитрівку, що на Харківщині. Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, українським військовим протягом останнього тижня вдалося покращити тактичне положення та просунутися у глибину оборони окупантів у районах населених пунктів Мазанівка, Бражківка, Сулигівка та Дмитрівка.

«Звільнили два населені пункти: Мазанівку та Дмитрівку», — сказав Громов.

Також за інформацією Генштабу, окупанти, як і раніше, намагаються не допустити ЗСУ у бік державного кордону та у прикордонних областях формують угруповання зі строковиків та кадрових військових, які відмовилися в участі у боях на території України.

«В прикордонних районах з Україною на території Курської, Брянської, Бєлгородської областей противником розгорнуто угруповання військ прикриття державного кордону російської федерації», — сказав Громов.

Він також зазначив, що окупанти організували у Валуйках Бєлгородської області склади забезпечення військ рф і так званий волонтерський штаб, звідки на тимчасово окуповану територію України Росія везе передачі окупантам, а у зворотному напрямку — викрадене в українців майно.

Exit mobile version