Мой Харьков

«У меня в подразделении одни женщины. Они плачут! Каждый день плачут!», — директор областной инфекционной больницы

В областной инфекционной больнице нет тестов на коронавирус - СМИ

Фото: kharkivoda.gov.ua

Харьковская областная инфекционная больница не была полностью обеспечена антибиотиками, необходимыми для лечения больных COVID-19. Медучреждение работает сверхурочно. Об этом 15 мая на заседании постоянной комиссии по вопросам социальной политики, здравоохранения, реабилитации участников боевых действий и АТО рассказал директор инфекционной больницы Павел Нартов, — сообщает «Суспільне».

«Щодо скарг, які були зазначені, що у нашому лікувальному закладі немає ліків у повному обсязі і хворі, родичі хворих їх закупляють. Такий факт був, але я хочу сказати, чому так відбулося. Деякий час у нашому лікувальному закладі була велика кількість хворих з підозрою і був кругообіг цих хворих у нас великий. Два-три дні, і ми цих хворих переводили в інші лікувальні заклади чи вони залишалися у нас», — сказал Нартов.

«Кошти, які до нас надійшли, ми за них почали закупляти лікарські засоби. Вони в нас зараз є в наявності. Ті кошти, які надійшли по бюджету до нас, ми також через торги, через Prozorro закупляємо. І антибіотики, якими необхідно лікувати цих хворих, на той час їхньої кількості було недостатньо. І ми не могли у повному обсязі забезпечити лікування усіх хворих. На даний час ця проблема вирішується сумісно з департаментом і адміністрацією», — объясняет он.

Волонтер Наталья Попова, которая присутствовала на заседании комиссии, спросила Нартова, почему лекарства за свой счет приходится покупать даже медикам инфекционной больницы, больным коронавирусом.

«Я хочу зазначити: на деякий час лікарські засоби закінчились. У нас не було ні антибіотиків. Зараз надійшли кошти! Ми купляємо!», — сказал Нартов.

«Наші лікарі з початку квітня працюють без вихідних! Зранку до вечора! По 24 години. У мене в підрозділі одні жінки. Вони плачуть! Кожен день плачуть! Тому що умови такі, я не знаю, хто це міг би витримати таке! А журналісти таке ще кажуть! Да, бувають якісь випадки. Але хоча би хоч хтось добре слово сказав зі журналістів. В усьому світі називають лікарів білими ангелами, а ви? Лікар захворів, медсестри захворіли, ви прийдіть, подивіться, як вони працюють!», — сказал директор инфекционной больницы.

Депутат облсовета Дмитрий Булах, присутствовавший на заседании комиссии, сказал, что никто врачей не обвиняет. «Мы стараемся, чтобы они были максимально защищены и минимально болели. Есть вопросы по руководству и заболеваемости».

Exit mobile version