Мой Харьков

Терехов розповів, що чекає на радянські багатоповерхівки та центр міста

Терехов розповів, що чекає на радянські багатоповерхівки та центр міста

Фото: city.kharkov.ua

Багатоквартирні будинки радянських часів, що становлять 80% житлового фонду міста Харкова, будуть модернізовані. Про це на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін у Генплан міста Харкова повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, для підвищення енергоефективності у будинках покращать теплоізоляцію, для збільшення площі – модернізують модульні надбудови, а також запровадять на рівні кварталу виробництво відновлювальної енергії.

«Реконструкція житла просуватиметься замкнутим циклом з використанням місцевої промисловості та з переробленням сміття. Житлові квартали розглядатимуться як частина цього проєкту. Для дослідження буде обрано три житлові квартали», — повідомив Терехов.

Також мер зазначив, центр Харкова буде відновлено з повагою до минулого. Крім того, цьому району буде надано нове життя завдяки новій знаковій архітектурній пам’ятці в існуючій будівлі, символічному громадському твору мистецтва та редизайну ключових громадських місць з урахуванням їхньої історії.

Exit mobile version