Мой Харьков

СБУ повідомила про підозру колаборанту, який вступив до окупаційного «мвд рф» в Ізюмі

В Ізюмі триває відновлення багатоквартирних будинків

Фото: kharkivoda.gov.ua

Служба безпеки викрила чергового ворожого поплічника у результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області. Зловмисником виявився 53-річний мешканець міста Ізюм. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Після захоплення міста рашистами колаборант добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав “посаду” у незаконному правоохоронному органі — так званій «народній міліції».

В окупаційному органі чоловіка призначили спочатку на посаду в.о. дільничного, а згодом підвищили й призначили в.о. оперуповноваженого «Ізюмського відділення народної міліції».

З липня до вересня колаборант виконував в інтересах окупантів увесь комплекс протиправних обов’язків:

Напередодні деокупації колаборант втік з Ізюма разом з російськими загарбниками й наразі переховується від українського правосуддя.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч.7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

За такий злочин до винного може бути застосоване покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років. Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Exit mobile version