Мой Харьков

Правоохоронці встановила інженера харківської служби автодоріг, який під час війни допустив неякісний ремонт на суму майже 18 млн гривень

Правоохоронці встановила інженера харківської служби автодоріг, який під час війни допустив неякісний ремонт на суму майже 18 млн гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітник підприємства підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, які фактично виконані не були. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Слідчі встановили, що у 2022 році інженер відділу якості, технічного контролю Служби автомобільних доріг у Харківській області, перебуваючи на посаді та представляючи інтереси підприємства, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт.

Це призвело до необґрунтованого перерахування бюджетних коштів на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю, з яким було укладено договір на виконання робіт з ремонту доріг, які фактично виконані не були.

Викрили зловмисника працівники Харківського РУП № 3.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Слідчі під процесуальним керівництвом Шевченківської обласної прокуратури міста Харкова повідомили чоловіку про підозру у скоєнні правопорушення.

Exit mobile version