Мой Харьков

Организаторами драки в Харьковском горсовете стали бойцы «Оплота» и приезжие с других городов — активисты (видео)

Фото: соцсети

Зачинщиками драки в Харьковском горсовете 20 июня вероятнее всего являются люди, которые приехали «подработать» с других городов и бойцы «Оплота». Об этом на своей странице в Facebook сообщили активисты общественной организации «Антикоррупционный блок участников АТО».

«Пройшло більше місяця з того дня, коли тітушки Кернеса затіяли бійку з представниками громадських організацій у стінах Харківської міської ради. Нагадаємо, що 20 червня сесія ХМР розглядала питання щодо легалізації незаконного приватного будівництва на муніципальній парковці біля стадіону «Металіст». Небайдужі харків’яни згідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» вирішили скористатися своїм правом відвідувати сесії міської ради і не дати змогу харківським баригам прокрутити ще одну оборудку. Але у приміщенні міськради їм перегородила шлях група невідомих чоловіків, багато з яких мали на обличчі маски. Керував цією бандою гладкий чоловік у світлому поло, який представився харківським активістом, що любить Кернеса. Під його керівництвом та із застосуванням спецзасобів банда тітушок била людей. Після бійки правоохоронці лише розводили руками, начебто, встановити особи злочинців не вдалося», — говорится в сообщении активистов.

По их словам, этот «харьковский активист» — Гинцар Валерий Леонидович, 11.09.1981 г.р., зарегистрирован по адресу: Днепр, пр-т Слобожанский, д. 108, кв. 112. Согласно информации, предоставленной аналитическим порталом youcontrol.com.ua, он был соучредителем трех охранных агентств. Два из них: ООО «Гайдамаки» и ООО «Бекет» зарегистрированы в городе Каменское Днепропетровской области. Третье — ООО «Охранное агентство Практик», зарегистрировано в обычном жилом доме по адресу: Харьков, ул. Клочковская, д. 244. В этом агентстве Гинцару принадлежит 50% прав собственности. Директор и владелец остальных прав — Прокопенко Роман Анатольевич, который является членом общественного объединения «Единый центр социального реагирования и охраны общественного порядка». Руководит этой общественной организацией директор КСП «Харкивгорлифт» Алексей Топчий.

«​Нагадаємо, що директор охоронного агентства «Практик» Роман Прокопенко через громадське об’єднання «Єдиний центр соціального реагування та охорони громадського порядку» пов’язаний з директором КСП «Харківгорліфт» Олексієм Топчієм. ​Насамкінець 05 лютого 2018 року завершився тендер від метрополітену з орієнтовною вартістю 486,846 тис. грн. Знову на торги вийшли лише 2 фірми: «Муніципальна охорона» та охоронне агентство «Практик». З пропозицією в 483,1 тис. грн перемогу одержала «Муніципальна охорона». «Практик» поступився лише на 1 тис. грн. ​З наведених вище фактів видно, що джерело міських видатків на закупівлю охоронних послуг окуповане наближеними до Геннадія Кернеса фірмами. Вони створюють формальну конкуренцію, в той час як пропозиції справжніх конкурентів відхиляються за різними приводами. ​Очевидно, що організація тітушок для охорони міськради є повинністю Валерія Гінцара для збереження прихильності міських очільників», — утверждают активисты.

Напомним, ранее MyKharkov.info сообщали, что расследование дела о потасовке в Харьковском городском совете передали в Службу безопасности Украины.

Exit mobile version