Мой Харьков

На Харківщині викрито чергового шанувальника «руського миру»: підозрюваний — співробітник «Укрзалізниці»

На Харківщині викрито чергового шанувальника «руського миру»: підозрюваний — співробітник «Укрзалізниці»

Фото: hk.npu.gov.ua

Чоловік пропонував знайомим працевлаштуватись у новостворений окупаційною владою підрозділ т.зв. «державне підприємство «Куп’янська залізнична дорога» та стверджував, що при росії буде порядок. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час тимчасової окупації Куп’янського району 52-річний чоловік публічно закликав колишніх колег-залізничників до співпраці з державою-агресором російською федерацією.

Він пропонував знайомим працевлаштуватись у новостворений окупаційною владою підрозділ т.зв. «державне підприємство «Куп’янська залізнична дорога». Він стверджував, що «при росії буде порядок та висока заробітна плата».

Дізнавачі Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Exit mobile version