Мой Харьков

Допомагав окупантам облаштовувати блокпости і підтримував дії агресора: жителю Вовчанська повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру експравоохоронцям з Вовчанська, які возили окупантам їжу та проводили обшуки

Під час окупації 44-річний чоловік неодноразово публічно схвалював дії президента російської федерації та заперечував здійснення збройної агресії проти України. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Також підозрюваний вважав правильним та правомірним поширення суверенітету країни-агресора на території України.

Він переконував місцеве населення, що військовослужбовцями зс рф не здійснюються обстріли прилеглих населених пунктів та мирного населення, а навпаки, запевняв, що дані обстріли вчиняють виключно військовослужбовці Збройних Сил України.

Також він закликав місцеве населення допомагати військовослужбовцям зс російської федерації та особисто неодноразово допомагав облаштовувати блокпости ворога.

22 листопада дізнавачі відділу поліції № 1 Чугуївського РУП під процесуальним керівництвом Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури заочно повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Exit mobile version