Балет «Щелкунчик»

П. Чайковський «Лускунчик» балет

«Лускунчик» казка про мрію, надію і доброту. Тут широкий простір для феєричного, казкового видовища, який представлять дорослим та дітям артисти нашого балету.

Дія балету відбувається напередодні Різдва. В цей час всі люди бажають один одному добра, і весь казковий світ ніби танцює разом із героями. Іграшки під новорічною ялинкою, прикрість від зламаної ляльки це і є світ дитячих почуттів, переданий у фантастичній музиці Чайковського. Але цей світ на очах дорослішає, і мрія про прекрасного принца цілком здатна перетворитися на реальність.

Короткий зміст

У новорічну ніч в дім батьків Маші збираються гості. Серед них улюбленець дітей, ляльковий майстер Дроссельмейєр. Він приготував дітям чудові подарунки. Найкращий його сюрприз лялька Лускунчик.

В кімнаті Маші навколо нарядної ялинки веселяться діти. Радісно зустрічають вони майстра ляльок. Майстер ляльок поспішає здивувати всіх своїм мистецтвом: перед враженими гостями танцюють Арлекін і Коломбіна, чортики.

Гості танцюють прощальний танець. Святковий вечір закінчився.

Ніч. В місячному сяйві все в кімнаті здається таємничим, загадковим. Маша заколисує хворого Лускунчика і… засинає сама.

Годинник б’є північ. Кімнату заповнюють миші на чолі із своїм королем. Лускунчик скликає друзів. Зав’язується бій.

Маша кидається на допомогу Лускунчикові. Його тяжко поранено. З любов’ю схиляється дівчина над своїм улюбленцем. І тут сталося чудо: незграбна смішна лялька перетворюється на прекрасного принца. Зникають стіни кімнати. Маша і Принц в казковому царстві ялинки. Всі весело святкують перемогу. Щасливі Маша і Лускунчик-принц.

Але все це лише сон. Ніч минула, а з нею мрії. Маша сидить біля своєї ялинки, на колінах її лялька Лускунчик.

Тривалість: 2 часа

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию Балет «Щелкунчик», смотрите также:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: